INTERVJU/ Irfan Durić o meču s Rusijom: Bio sam protiv odluke. Ko će igrati? 

Potpredsjednik FS BiH govorio za Reprezentacija.ba portal


Irfan Durić o meču s Rusijom: Bio sam protiv odluke. Ko će igrati? 
Foto: FS BiH

Vijest da će fudbalska reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije izazvala je veliki gnjev među navijačima naše selekcije.

Odluku da “Zmajeve” pošalje na megdan Rusima je donio Komitet za hitnost N/FSBiH sa pet glasova za i jednim protiv, a tim povodom obratili su se i UEFA-i iz čije kancelarije su saopštili da nemaju ništa protiv jer, između ostalog, prijateljske utakmice svakako nisu u njihovoj nadležnosti i odgovornosti.

Jedini koji je glasao protiv bio je potpredsjednik N/FSBiH Irfan Durić.

– Da, bio sam protiv te odluke. Tražio sam da o tome odluči Izvršni odbor NSBiH, ali…, kaže Irfan Durić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Mnogi su mišljenja da bi ovaj potez mogao narušiti ugled reprezentacije, ali i države BiH u demokratskoj Evropi.

– Fudbal i politiku ne treba miješati, to su činjenice, a na neki način od cijele priče ogradile su se evropske i svjetske asocijacije pod čijim okriljem igramo. Ipak, u svemu tome trebamo biti svjesni turbulentnog vremena i da živimo u BiH koja je uređena kako je uređena…

Upitno je i koji igrači će nastupiti u pomenutom meču.

– Ko će se odazvati? To su teme koje sam potencirao u samoj pripremi sastanka. Mi imamo 90 posto igrača koji igraju u Evropi, u državama koje osuđuju aktuelnu situaciju i vrlo lako se može desiti da klub zabrani igraču da ide. Mislim da je trebalo to dobro sagledati i voditi računa o svemu. Fudbal to jeste, ali, ponavljam, primorani smo neke stvari dobro razmotriti i želim vjerovati da sve ovo neće otići u negativnom pravcu. Trebalo je na oprezniji način i suptilniji način pristupiti.

Nema dilema da će ova odluka izazvati bijes javnosti i nastavak ogorčenja u radu krovne kuće bh. fudbala.

– Ovim putem želio bih pozvati sve navijače da podržimo Zmajeve uoči nadolazećih izazova, a to je utakmica s Crnom Gorom koja nam otvara vrata i daje velike šanse. Mi koji smo se prihvatili ovog posla moramo biti i mudriji i obrazriviji, puno stvari stavljati sa strane, a gledati kako da unaprijedimo Savez, poručuje Irfan Durić na kraju razgovora.

Utakmica će se, kako je saopšteno, odigrati u Sankt Peterzburgu 19. novembra.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

15 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
09.09.2022. 17:23

Govna, laže sve. Ako je tako podnesi ostavku ti i Perhan o riješi nas muke. Neka se biraju novi ljudi, vi ste svoje pokazali, sramite se …

Zazdrnjak
09.09.2022. 17:41

Nema nista smrdljivije od prodanog Bosnje!

Anonymous
09.09.2022. 17:55

Na kraju ce biti reprezentacija entiteta rs protiv rusa. To im je sigurno i bio cilj. E moj Fuade poslije svega se prodas za par grosa.

Unsko sanski
09.09.2022. 17:56

Mars bijednice,izdajnice Bosne i Hercegovine!Misimovic,i Vico su ti dozvolili da se “suprostavis”njima,i da glumis patriotu,jer si puno stvari odradio za njih dvojicu.Ti si sramota za Unsko-sanski kanton!

Anonymous
09.09.2022. 18:08

Ovdje ljudi treba naci kompromis ipak odigrati ali umjesto prijateljska nazvati neprijateljska utakmica i vuk je sit a ovce na broju

Ismet
09.09.2022. 18:10

BOJKOT UTAKMICE OD IGRACA! NEKA IGRAJU OVI ZI GENOCITETA!

Hamo
09.09.2022. 18:16

Igrali smo sa izraelom i nikome nije smetalo. Ukrajinski dobrovoljci pucali po BiH u ratu,odavali ratku mladiću počast.
Mi sada branimo evropske vrijednosti, evrope koja nas je izdala i gledala kako nas kolju.

Geof
Reply to  Hamo
09.09.2022. 18:45

Hamo rezonski razmišljaš..

Guest
Reply to  Hamo
09.09.2022. 20:22

Konju jedan to su bili danasnji separatisti

User
Reply to  Guest
12.09.2022. 04:14

Jesu li galcijani ili Ukrajinska manjina u Prnjavoru bili separatisti danasnji.?
Pa su bolje odazvali u cetalje za vrijeme ovog rata u BiH.
Kako reče jedan draže mi je Srpsko pravoslavlje i krst od vas bamija

Anonymous
09.09.2022. 18:44

Smjenit djubrad

H.D.
09.09.2022. 20:50

Svaka čast za to što si bio protiv ali bojim se da je sve ovo dogovoreno jer ste već lapili lovu od rusa koji traže ikoga da se žrtvuje da igra sa njima. A ti sada glumiš neku marionetu pred mikrofonima. Sve vas izdajnike treba na kolce nabiti i pustiti vas da vam ptice lagano oči vade iz vaših prokleti lubanja. Drugačije neće biti promijenjena u BiH.

Dmail
09.09.2022. 21:18

Oni mogu igrati a ne pod imenon BIH . Biblija i ostali četnici iz republike srbske neka idu sa Dodikom i četnicima iz saveza.

Anonymous
09.09.2022. 22:11

sto se mene ti ce nek igraju…ne mjesajte politiku i sport

Perhan i Licemjer
10.09.2022. 12:13

Da je Irfan Durić napustio sjednicu Komiteta za hitnost, taj Komitet ne bi imao kvorum da odlucuje, ali je on ostao jer je znao da ce Perhan gladati “za” , a on je glasao protiv jer mu idu izbori. Ako je stvarno bio protiv onda ke trebao napustiti sjednicu da nema kvoruma za odrzavanje iste. Licemjer, a licemjeri su dno dzehenema.