Selektor naše fudbalske selekcije Ivajlo Petev danas je objavio spisak igrača na koje računa za posljednja dva meča UEFA B Lige Nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

BiH protiv Crne Gore igra 23. septembra u Zenici, tri dana gostuje u Rumuniji, a Petev je na samom početku govorio o transferu Miralema Pjanića iz Barcelone u Sharjah FC.

“Naravno da smo se čuli. Miralem je iskusan čovjek i jako dobar igrač. To je njegova odluka i ja to podržavam. Znam da bi svaki igrač volio igrati svaku utakmicu. Najvažnije je da igra i da je u ritmu. Moje mišljenje je da je obavio veoma dobre pripreme u Barceloni. Nije dobio minutažu koja mu je bila obećana i zato je otišao u Emirate. Odlazak u Emirete neće uticati na njegov status u reprezentaciji. On je jedan od naših glavnih igrača, a pogotovo je junsko okupljanje odigrao dobro. Jedino se može njegov status promijeniti da bude povrijeđen ili bolestan”, riječi su Peteva.

Selektor je najavio i duele sa Crnogorcima i Rumunima.

“Okupljanje je 19. septembra. Imamo četiri dana da se pripremimo za prvu utakmicu, a ona je i jedna od najvažnijih naših utakmica. Slijedi posljednja utakmica grupe 26. septembra u Bukureštu protiv Rumunije. Većina igrača koji su iznijeli utakmice u junu su tu i sada. Očekujemo puno protiv Crne Gore. Rezultati su pokazali da je Crna Gora ozbiljna ekipa. Način na koji igraju oni je veoma opasan u gostima, a manje kod kuće. Pokazali smo da možemo. Ovo je utakmica u kojoj je bitno da pobijedimo, a na koji način, to nije bitno.”

Petev je istakao da je pratio nastupe Halida Šabanovića u francuskom Angersu te da će on i neki drugi igrači vjerovatno priliku dobiti u oktorbru i novembru kada će biti na programu prijateljske utakmice.

“Gledao sam i Šabanovića. U oktobru i novembru imamo prijateljske utakmice. Nije lako ubaciti igrača u tim koji nije bio do sada. Gazibegović igra, Dedić je igrao jučer 90 minuta protiv Milana. Sušić je uvijek igrao korektno i zbog toga su oni na spisku. Bit će novih igrača koji će biti u reprezentaciji, a to ćete vidjeti kad dođe vrijeme. Za ove utakmice sam odlučio za ove igrače koji su na spisku.”

(Reprezentacija.ba)