Da Bosna i Hercegovina ima sjajne košarkaške kvalitete i potencijale, baš u vrijeme sjajnih rezutlata reprezentacije, potvrđuje i informacija koja dolazi iz Turske.

Turski koÅ¡arkaÅ¡ki savez uvrstio je praktiÄna predavanja bh. trenera Samira Seleskovića kao obavezna u sklopu zvaniÄne edukacije za trenerske licence.

Samir Selesković, inaÄe bivÅ¡i reprezentativac BiH iz generacije Eurobasketa 1993. godine, tako je prethodnih dana predavao uz praktiÄne primjere u Ankari na temu “Studija individualnog razvoja igraÄa”.

Selesković je inaÄe uspjeÅ¡an tehniÄki koordinator i trener za individualni razvoj igraÄa u turskom Tofasu i glasi za jednog od najboljih trenera za razvoj mladih igraÄa.

I sam klub se pohvalio uspjesima Seleskovića.

View this post on Instagram

A post shared by TOFAŞ Spor Kulübü (@tofassporkulubu)

Ranije je Selesković, između ostalog, bio i pomoćnik Boši Tanjeviću u Fenerbahceu i reprezentaciji Turske, ali i se okušao i kao glavni trener u seniorskoj i omladinskoj košarci u više država.

“Pametan potez je Å¡to je Adis Bećigarić nasljednik Vedrana Bosnića. On je odliÄan trener, veliki Äovjek i nadam se da će to ljudi u naÅ¡em savezu prepoznati. Mi smo svi odgajani da se maksimanlno profesionalno odnosimo prema obavezama, ali uz veliku ljubav i entizujazam” nedavno je za Reprezentacija.ba komentarisao Selesković izbor novog selektora BiH.

Na seminaru je uÄestvovalo ukupno 1250 trenera polaznika za razliÄite nivoe licenci, trenerskog iskustva Äak i do 30 godina.

Foto: Turkiye Basketbol Federasyonu

(Reprezentacija.ba)