Nakon 70 utakmica za Ascoli, naš reprezentativac Dario Šarić (25) seli na Siciliju.

U transferu vrijednom oko 3,5 miliona KM njegov ugovor otkupio je Palermo koji ga je novim potpisom vezao na četiri godine.

Palermo se vratio u Seriju B i imaju visoke ambicije. Šarićev transfer je drugi po veličini ove sezone u kojoj su doveli devet igrača. Najskuplji je Matteo Luigi Brunori kojeg su za 4 miliona KM doveli iz drugog tima Juventusa.

Šarić je inače 1,80 m visok centralni vezni igrač rođen u Italiji gdje igra cijelu svoju karijeru. Posljednje dvije godine bio je u Ascoliju, a ranije je nastupao za Cesenu, Carpi i Sienu. U Seriji B ima blizu 100 nastupa. Ima i pasoš Italije.

Igrao je redovno za BiH do U17 selekcije, nakon čega je sporadično dobijao pozive.

Ono zašto je zanimljiv je njegova okretnost i pokretljivost koja ga krase, odnosno sposobnost da ubaci u brzinu više sredinu svoje ekipe.

Potencijalni Zmaj, Dario Šarić je već dobijao poziv Peteva. Bilo je to za utakmice s Crnom Gorom i Danskom prošle godine, ali na kraju nije stigao na okupljanje zbog povrede.

“Iskreno, nisam očekivao da ću dobiti poziv jer sam mislio da me vjerovatno ne prate. Kada me je obavijestio pomoćni trener da je poziv došao u klub, od mene niko nije bio sretniji. I roditelji su bili šokirani. Mama je čak počela plakati” rekao je tada Šarić za Reprezentacija.ba.

Nakon toga nije pozivan, no s obzirom da BiH nema previše igrača ovakvog profila, ne treba isključiti da u budućnosti ponovo dobije poziv ako nastavi sa dobrim igrama u Italiji.

(Reprezentacija.ba)