Večeras se igraju tri utakmice play-offa Lige Šampiona, a najzanimljiviji susret igraju norveški Bodo/Glimt i Dinamo iz Zagreba.

Bodo/Glimt – Dinamo Zagreb (21:00 sati, Arena Sport)

Nakon dvoboja sa bugarskim Ludogoretsom i sigurnog prolaska sa ukupnih 6:3, Dinamo će u okviru posljednje prepreke za grupnu fazu Lige Šampiona odigrati dvomeč sa norveškim prvakom, ekipom Bodo/Glimta.

Bodo/Glimt je u dosadašnjem dijelu Lige Šampiona eliminisao Klaksvik sa 4:3, potom su bili bolji od Linfielda sa sjajnih 8:1, a u prethodnoj rundi su Zalgiris sa 6:1. Norvežani su izuzetno ofanzivna i efikasna ekipa, na posljednjih 15 mečeva u svim takmičenjima postigli su čak 47 golova.

Dinamo je pored pomenute eliminacije Ludogoretsa, u drugom pretkolu bio bolji od Shkupija. U domaćem prvenstvu imaju četiri pobjede iz pet utakmica, a za vikend su savladali Hajduk sa 4:1.

Oprez za Dinamo je prošla sezona Bodo/Glimta koji je stigao do 1/4 finala Konf. lige, a eliminisani su od Rome, kasnijeg osvajača ovog takmičenja.

Iako trener Norvežana ističe da su autsajderi, kladionice tvrde suprotno. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 2.30 na pobjedu Bodo/Glimta. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Rezultat iz prvog susreta ne mora biti presudan, čekaju nas dvije utakmice, proći će onaj tko bude bolji ukupno. Možemo prvu izgubiti pa tamo pobijediti i obratno. Nedvojbeno, Dinamovi rezultati i tradicija stavljaju nas u ulogu autsajdera, ali, već smo odigrali dosta ovakvih utakmica i spremni smo za pobjedu. Imamo lijepu priliku za Ligu prvaka, a nemamo veliki pritisak”, kazao je Saltnes, trener Bodo/Glimta.

“Igramo kao gosti protiv momčadi koja je vrijedna respekta i koja će napraviti sve za pozitivan rezultat. Ali i mi želimo napraviti čvrsti korak prema Ligi prvaka. Optimist sam, jer je momčad pokazala u zadnje dvije utakmice da se veliki broj igrača približava vrhuncu forme i vjerujem u dobar rezultat”, rekao je Ante Čačić, trener Dinama.

Bh. reprezentativci Amer Gojak i Luka Menalo su u konkurenciji, a prema najavama hrvatskih medija obojica će susret početi na klupi.

Gojak je za vikend postigao pogodak protiv Hajduka, a Menalo u ovoj sezoni ima jedan gol i dvije asistencije.

Večerašnji meč počinje u 20:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)