Igman iz Konjica je danas napravio veliko iznenađenje i u meču petog kola PL BiH savladao favorizirano Sarajevo sa 2:0.

Sarajevu je ovo bio drugi vezani poraz, a trener Feđa Dudić je zvaničnoj press konferenciji prokomentarisao nastup svojih izabranika.

“Čestitam Igmanu na pobjedi. Ljuti me igra sa igračem više. Stvorili smo nešto, ali nije to dovoljno. Ipak, imali smoprotivnika koji se dobro branio i znao je da zadrži vodstvo. Revolt naših navijača sigurno je opravdan, jer ne zaslužuju da gledaju ovakvo Sarajevo. Kako je bilo dobro biti član Sarajeva prva tri kola kad smo pobjeđivali, treba i sad imati petlju i hrabrost i biti član Sarajeva i kad ne ide. Ne cvjetaju uvijek ruže. Moramo se izdići iznad ovoga, već u petak nas čeka utakmica protiv Slobode, vidjet ćemo gdje, šta, kako i probat ćemo vratiti mir u ekipu, izgubili smo samopouzdanje i individualno i timski”, kazao je Dudić i istakao da nije zadovoljan nastupima iskusnijih igrača.

“Ekipa koja pretenduje na vrh ne bi smjela primiti deset golova u pet kola. Imamo peh sa stoperima, cijele pripreme smo uigravali stoperski par Mujakić – Aničić. Mujakića smo svjesno prodali, ali nismo očekivali povredu Aničića. Ne želim da tražim alibi, ali to je nešto što je realnost. Drobarov je povrijedio zglob i trebao je već izaći oko 20. minute. Stisnuo je zube i igrao do poluvremena. Trako izlazi iz povrede, vidjelo se koliko mu je teško. Izgubio je sigurnost u pasu jer nije odavno igrao. Neke su greške razumljive, ali iskusniji igrači trebaju podnijeti teren i preuzeti odgovornost.”

Trener Sarajeva je jasno podvukao da neće nikada govoriti loše o svojim igračima pred medijima.

“Mi ćemo u svlačionici rješavati neke stvari. Nikad neću govoriti loše o igračima pred medijima. Napravili smo tri izmjene na poluvremenu, protiv Tuzle četiri. Šta smo dobili sa te četiri izmjene. Nije samo do pojedinca, veći dio ekipe kao da je zaboravio igrati. Prije sedam dana je bila idealna atmosfera, ali onda smo upali u krizu. Tu sam da probam dići ekipu, a kad god neko pomisli da sam ja jedini krivac, to je najmanji problem.”

(Reprezentacija.ba)