Od povratka Aleksandra Vukotića u m:tel Premijer ligu BiH definitivno neće biti ništa.

Srbijanski defanzivac je trebao biti posljednji kotačić koji je nedostajao Feđi Dudiću, dogovorio je gotovo sve sa čelnicima Sarajeva, ali na njegov transfer rampu je spustio Waasland Beveren s kojim je ugovorom vezan do ljeta 2023. godine.

Rasplet je to kojem se nikako nije nadao.

Vukotić je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal ispričao kako su se donedavno upravo Belgijanci željeli njega riješiti zbog finansijskih problema u klubu.

– Prije dva mjeseca imao sam dogovor s klubom da zbog finansijskih problema mogu ići bez obeštećenja. Moja plata im je bila teret, pritiskali su i mog agenta, a onda se s ponudom javilo Sarajevo s čijim čelnicima sam sve dogovorio. Mislio sam, okej, još samo da Beveren obavijestim i to je to. Ipak, stvari su se iznenada promijenile, kaže nam Vukotić.

Sarajevo je, kaže, nudilo i obeštećenje uz dodatne procente. Uzalud.

– Kada je došla zvanična ponuda, moj agent je pozvao direktora kluba koji na kraju nije želio da čuje za odlazak. Probao sam i ja omekšati situaciju, želio sam oprostiti tu neku naknadu samo da se završi posao, a ni pokušaji Sarajeva na kraju nisu urodili plodom. Emir Hadžić i Feđa Dudić su dali sve od sebe, svaki dan smo bili na vezi, ali, eto, nije bilo suđeno.

Sarajevo nije jedini klub iz BiH koji ga je kontaktirao.

– Da, istina je da me kontaktirao i Borac. I oni su dali zvaničnu ponudu. Nisam gledao ko više novca daje već ko me više želi.

Na belgijske terene je Vukotić došao upravo iz Premijer lige. Tri godine je s uspjehom nosio dres Krupe.

– Vrijeme provedeno u Krupi neću nikada zaboraviti. Bili smo prava porodična ekipa, trener je bio odličan, a dvije godine smo bili i na korak od Evrope. Jednom kroz prvenstvo, drugi put kroz  Kup. U međuvremenu sam u Belgiji sakupio skoro stotinu utakmica u najjačem rangu, kao igrač sam napredovao, a poslije četiri godine ovdje smatrao sam da je vrijeme da se sredina promijeni. Ko zna šta vrijeme nosi, riječi su Aleksandra Vukotića na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)