Sarajevo u subotu od 21,00 sati na Koševu igra meč četvrtog kola PL BiH protiv Posušja.

Uoči ovog duela održana je i zvanična press konferencija Sarajeva, a prisutnim novinarima obratili su se trener Feđa Dudić i defanzivac Marin Aničić.

“Situacija sa igračkim kadrom je bolja. Aničić se vratio i na raspolaganju je. Drobarov je jučer obavio prvi ekipni trening i uskoro bi trebao biti u konkurenciji. Trako je počeo trenirati, ali nas je pogodila vijest nakon prijateljskog duela protiv Travnika. Avramovski je obnovio povredu i pauzirat će između sedam i 10 dana. Znamo da mu je teško. Pokušavamo mu pomoći na svaki način. Mujakić nas je napustio i otišao u Tursku. Sa sportske strane mi je žao što je otišao, ali drago mi je zbog njega i kluba”, rekao je Dudić i prokomentarisao ekipu Posušja:

“Posušje je pokazalo dva lica u dva kola. Protiv Veleža su igrali odlično prvo poluvrijeme, ali su u nastavku pali. Protiv Borca sam više očekivao od njih, ali riječ je o ekipi koja je skup veoma dobrih pojedinaca i iskusnih fudbalera. Naš cilj je kao i uvijek isti, a to je osvajanje tri boda. Želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa posljednje utakmice sa Koševa i da na kraju odemo svi zadovoljni sa stadiona. Drago mi je da se danima nakon utakmice sa Slogom priča još o tom susretu. Ljudi su to prepoznali i daju nam satisfakciju da nastavimo raditi. Pozivam ih da dođu na Koševo u što većem broju. Dolazak na Koševo treba da bude trend i to moramo njegovati.”

Trener Sarajeva je potvrdio i da će njegova ekipa u narednom periodu domaće susrete igrati u Zenici jer uskoro počinje rekonstrukcija travnjaka na stadionu Koševu.

Marin Aničić, koji bi protiv Posušja trebao zvanično debitovati za Sarajevo, se nada osvajanju tri boda.

“Što se tiče same utakmice, dolazi nam jedna motivisana ekipa, protivnik koji nije ušao najbolje u prvenstvo. Ipak, tražit će šansu na Koševu i bit će motivisani kao i sve ostale ekipe koje dolaze u Sarajevo. Radili smo analizu, a danas ćemo to ponoviti. Očekuje nas teška utakmica, ali svjesni smo kvalitete. Naše samopouzdanje raste iz sedmice u sedmicu. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda.”

Duel Sarajevo – Posušje direktno prenosi kanal Moja TV.

(Reprezentacija.ba)