VIDEO/ Dževed Šećerbegović kod Bahe: Žalim za prijašnjim fudbalom i životom

Legendarni fudbaler Slobode gostovao u emisiji “Top Gol” kod Sabahudina Topalbećirevića


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Dževad Šećerbegović, bivši jugoslovenski fudbaler Slobode iz Tuzle i Besiktaša iz Istanbula, bio je gost na emisiji “Top Gol by Baho”.

Legendarni fudbaler Slobode je govorio o odnosu Tuzle i Sarajeva.

“Toliko sam prijatelja imao u Sarajevu. Najmanje 50 godina se s njima družim. Grad koji je uvijek bio otvoren i širok. Mnogo Tuzlaka ima koji su ovdje i koji žive i rade.”

Šećerbegović je istakao i zanimljivost da prije trener nije imao potrebe da igračima objašnjava neke stvari, ali i da žali za prijašnjim životom i fudbalom.

“Prije nije trener objašnjavao šta da radimo. To je nama bilo urođeno. Mi smo sami sebe učili i rodili smo se sa takvim predispozicijama. Žalim za prijašnjim fudbalom i životom.

Osvrnuo se i na rahmetli Jusufa Hatunića, za kojeg su mnogi govorili da je bio izuzetno grub igrač.

“Hatunić nije bio grub igrač. On je bio jak. To je razlika. On je bio sila. Snažan, jak i on kad uđe u duel on nosi sve ispred sebe.”

Također, Šećerbegović je otkrio i da je Predragu Pašiću u ratu poslao paket u Sarajevo.

“U ratu sam Paji poslao paket. Tu je bilo suho meso i rakija i to 93. godine. Rakiju sam mu poslao zapakovanu da ovi na prelazima ne bi otkrili i uzeli.”

Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare