U subotu se igraju dva meča četvrtog kola PL BiH.

Posušje na svom terenu dočekuje banjalučki Borac.

Ekipa Sarajeva će pred svojim navijačima odmjeriti snage sa Slogom Meridian.

Oba današnja duela igraju se u različitim terminima.

Posušje – Borac (17,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Posušja su u prvom kolu odigrali 1:1 protiv Veleža, dok drugo kolo nisu igrali protiv Tuzle jer je tuzlanska momčad imala obaveze u Europi.

S druge strane, Borac nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod. Banjalučani su u prvom kolu remizirali protiv Sloge (2:2), a onda su prošlog vikenda u derbiju izgubili od Sarajeva sa 1:3.

Gosti iz Banje Luke imaju ulogu favorita. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.40 na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Posušje i Borac su se prošle sezone sastali tri puta, a zanimljivo da su svaki put domaćini slavili. Posušje je dva puta igralo pred svojim navijačima i pobijedilo sa 3:0 te 1:0.

Borac je u Banjoj Luci bio uspješniji rezultatom 3:0.

Meč Posušje – Borac sudit će Admir Musić iz Sarajeva.

Sarajevo – Sloga (21,00 sati, Moja TV)

Momčad Sarajeva će na stadionu Koševu ugostiti novajliju iz Doboja.

Ekipa Sarajeva prvo kolo nije igrala protiv Tuzle zbog nastupa Tuzlaka u Europi, da bi u drugom kolu pobijedila Borac u gostima sa 3:1.

Momčad iz Doboja, koja prvi put u historiji igra PL BiH, nakon dva kola ima četiri boda. U prvom kolu je remizirala protiv Borca (2:2), a onda je razbila Leotar sa 4:0.

Sarajevo je večeras veliki favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.42 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ekipe Sarajeva i Sloge su se posljednji put sastale još 2011. godine. Bila je to utakmica u Kupu BiH, a Sarajevo je kao gost slavilo rezultatom 1:0.

Večerašnji duel na Koševu sudit će Mateo Musa iz Čitluka.

(Reprezentacija.ba)