Zrinjski u četvrtak od 21,00 sati u Mostaru igra protiv Tirane revanš meč drugog pretkola kvalifikacija za Konf. ligu.

Mostarci su u prvom duelu u Albaniji slavili sa 1:0, a trener aktuelnog šampiona BiH Sergej Jakirović najavio je sutrašnji susret.

“Zdravstveno stanje momčadi je jako dobro. Jakovljević je počeo jače trčati, pa će se u ponedjeljak vratiti na trening sa ekipom. Sabljić je dobio nenamjeran udarac laktom, ali bit će u konkurenciji za revanš, dok je i Bilbija je dobio taj udarac u nogu pa još uvijek ne znamo kakvo je stanje”, rekao je Jakirović.

Trener Plemića očekuje sličnu utakmicu kao u Albaniji i ističe da su igrači Tirane opasni iz kontri.

“Očekujemo dosta sličnu utakmicu kao i u Tirani. Opasni su iz kontri i polukontri i morat ćemo paziti ko nam stoji iza leđa. Neće biti lako jer definitivno protivnik nema što izgubiti. Nakon Želje smo se odmah okrenuli Tirani i bit ćemo spremni. Vjerujem da će svi igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum”, govori Jakirović i ponovo komentariše nedavni poraz u ligi od Željezničara:

‘Nismo se osvrtali na poraz iz razloga što smo došli do zaključka da smo utakmicu mogli riješiti u prvom poluvremenu, a to sam naglasio odmah nakon utakmice. Čim se dogodio poraz sjetio sam se da smo zadnji put izgubili u trećem mjesecu prošle godine, pa se po nekom zakonu velikih brojeva i to moralo dogoditi”.

Duel Zrinjski – Tirana direktno će prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)