Danas je na rasporedu veliki broj prijateljskih utakmica, a izdvojit ćemo tri meča na kojem će nastupe ubilježiti bh. fudbaleri.

Wolfsberger – Milan (19:00)

U okviru priprema za narednu sezonu Milan će večeras odigrati prijateljski susret sa austrijskim Wolfsbergerom. Milan je do sada odigrao dva pripremna meča, savladali su Koln sa 2:1 i poraženi su od Zalaegerszeg sa 3:2.

Bh. reprezentativac Rade Krunić igrao je protiv mađarske ekipe i postigao je jedan gol, te će i večeras dobiti šansu za igru.

Talijanski prvak je danas veliki favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.23 na pobjedu Milana. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Današnji susret igra se u Klagenfurtu od 19:00 sati.

Milan sezonu otvara 13. augusta protiv Udinesea na svom terenu.

RB Salzburg – Liverpool (20:00)

Liverpool se priprema za narednu sezonu, a za prijateljski susret i provjeru odabrali su RB Salzburg našeg Amara Dedića.

Amar Dedić se nakon posudbe u Wolfsbergeru vratio u Salzburg i odigrao je nekoliko pripremnih utakmica, tako da i večeras očekuje nastup protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa.

Austrijska Bundesliga je startala prošli vikend, a RB Salzburg je savladao bečku Austriju sa 3:0.

Redsi su večeras veliki favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.45 na pobjedu Liverpoola. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Meč se igra u 20:00 sati na RB Areni u Salzburgu.

Strasborug – Cagliari (19:30 sati)

Francuske i talijanske ekipe pripremaju se za početak naredne sezone, a danas će snage odmjeriti Strasbourg i Cagliari.

Strasbourg je u dosadašnjem dijelu priprema savladao Sion i Charleroi, te je remizirao sa Brentfordom i Freiburgom. Francuskom timu je prošle sezone za dlaku izmakla Europa i sigurno da u ovoj sezoni imaju još veći motiv za završe u gornjem dijelu tabele.

Bh. reprezentativac Sanjin Prcić i dalje je jedan od najbitnijih igrača Strasboruga.

Domaći su danas favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.67 na pobjedu Strasbourga. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica se igra u 19:30 sati.

(Reprezentacija.ba)