Jović i Nukić nakon AZ Alkmaara: Uz dobro popunjenu Grbavicu doći do senzacije

Press konferencija nakon meča u Alkmaaru

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

8 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Edin Jusic
22.07.2022. 10:40

Analiza AZ-Tuzla City. (1) Kao prvo informacije koje su prenijeli neki nasi portali da su ulaznice 50 centi na aukciju su naravno ciste lazi i gluposti. Toliko o nasem novinarstvu! Gledo sam utamicu uzivo i na zagrijavanju Nukic je 5-6 puta nabacivao, uvjezbavao odbranu i napad. Niti jedan centarsut nije bio doba, ali niti jedan. Bez igraca pored, imao vremena da se namjesti i nista nije ubacio. Na utakmici takodjer par prilika za centar sut, katastrofalno odradio. Ko je gledo utakmicu zna o cemu pricam. A bio je u konkurencij za desnog beka u reprezentaciji. Cisti amater! Tolko on Nukicu.… Read more »

Game on
22.07.2022. 10:56

Nije loše.

Edin Jusic
22.07.2022. 11:46

Aaliza AZ-Tuzla City (2) Par vrlo zanimljivih igraca kod Tuzla Citya. Smajlagic, centarfor, vrlo zanimljiv igrac. Dobio je masu duela protiv Martins India, koji je zvjer u zraku. Po zemlji to ide puno teze, ali radi se o veoma zanimljivom igracu, fizicki mocnom. Svidio mi se i Ante Hrkac. Takodjer fizicki mocan igrac, a zna i lopte igrati. Zna stati na loptu. Pored njega je igro Karjasevic. Nikad cuo za ovog momka, a kao pratim BiH premijer ligu. Momak je prava pcelica. Svih 90 minuta odradio odlicno. trkac, borben, zatvorio Claisia potpuno. Takodjer mi se svidio lijevi bek Mehidic. Visok,… Read more »

Edin Jusic
22.07.2022. 11:51

Aaliza AZ-Tuzla City (3)
Ono sto ne razumijem i nikad necu razumjeti je ta zelja da se preskace igra. Kad AZ izgubi loptu, oni stisnu da sto prije dodju do lopte. Sa par paseva taj pritisak se lako moze izigrati i onda imas more prostora. Osim toga kad izadjes 2-3 puta iz tog pritiska ni oni vise ne bi smijeli pritiskati, jer je rizicno.
U situacijama na bekovskim pozicijma, kad dodju do lopte bekovi, veznjaci moraju doci po tu loptu i stvoriti trougao. Onda igrac koji daje pas ima vise opcija i tako moze prebaciti loptu na drugu stranu.

Edin Jusic
22.07.2022. 11:56

Aaliza AZ-Tuzla City (4) Bekovi kod Citija igraju duboku loptu na spica ili krilo, jer se jedino oni krecu i to je lak plijen za zadnju liniju Citija. Daklke taj pas prema veznom redu, trokut sa veznim redom, krilom, ili trokut prema pozadi sa bekom, veznjakom i centralnim igrcim je krucijalan. To se moze vrlo lako iztrenirati. To bi trebalo ici automatski. I onda je mnogo lakse igrati. Druga stvar koju sam primjetio je zapocinjanje akcije od golmana. Kad AZ stiska, dva centralna treba da se spuste skoro do zadnje linije. Oni stoje previse prema naprijed pa ih spicevi Pavlidis… Read more »

Edin Jusic
22.07.2022. 12:00

Aaliza AZ-Tuzla City (5)
Ne kontam koja je razlika onda da ispuca Fejzic ili Celikovic ili Suilovic? U cemu je tu razlika. Ako hoces da gradis iz pozadine a spicevi stoje visoko,onda trebas teren sto vise rasiriti, uciniti vecim. To znaci da Pavlidis mora istrcati jos 10-15 metara, pa cijeli vezni red s njim, da ne bi napravili rupe izmedju, a to je teze organizovati. Osim toga skoro svaki igrac dobije vise prostora i vremena da igra.
Glupo mi je da to ne mogu da orgaizuju. Bilo bi im mnogo lakse igrati, a samim tim i braniti se.

Edin Jusic
22.07.2022. 12:09

Aaliza AZ-Tuzla City (6) I ovi stranci nisu losi pogotovo Eleouet. Momak zna igrati lopte. Ono sto takticki nije dobro je da je usao umjesto Smajlagica, a Eleouet je 20 cm nizi i ne moze dobiti niti jedan duel u zraku, a zadnja linija samo izbija. Ne vidim tu nikakvu logiku. U tandemu sa Smajlagicem, iza Smajlagica, mogao bi Eleout biti jako opasan igrac. Bez Smajlagica je cisti promasaj, glupost trenera jer momak moze igrati po zemlji. Ovaj Ferreyra je prije igrao za Velez. Sjecam ga se. Odlican igrac. Po meni jedan od najboljih desnih bekova u Premijer Ligi. Sve… Read more »

Sars
22.07.2022. 17:47

Sta je ovom edinu… da nisi ograiso gluho bilo

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM