Novi gost u emisiji “Top Gol by Baho” kod Sabahudina Topalbećirevića bio je Mehmed Janjoš, legendarni igrač i trener Sarajeva.

Janjoš je u razgovoru koji je trajao duže od sat vremena govorio o svom fudbalskom putu, ali i privatnom životu.

Popularni Ćala ispričao je zanimljivu priču kada je Piksiju Stojkoviću “lagao” da je namještena utakmica kako bi promašio penal.

“Penal za Zvezdu. Ja priđem Piksiju i kažem znaš li da je utakmica namještena, čudi me da tebi nisu rekli, ali je utakmica namještana. Zabij gol ako hoćeš, kaže on meni ja ću ga zabit, bježi budalo, tako sam ga pokušao dekoncentrisati. Poslije utakmice mi je rekao ti si lud nije bila namještena utakmica”, priča Janjoš kroz smijeh.

U jednom dijelu razgovorao otkrio je nekoliko anegdota o legendarnom Asimu Ferhatoviću.

“Jedan je Hase i stvarno je jedan. Ja sam imao zadovoljstvo i čast da puno puta sjedim sa Hasetom, da igramo tavle, da se družimo. Odlaskom Haseta na onaj svijet i Čaršija je izbugila i Vratnik je izgubio. Hase je institucija. Možemo ga voljeti ili ne, ali rahmetli Hase, je bio neko koga je bilo, uistinu, lijepo sresti na ulici”, kazao je Janjoš i dodao:

“Njegova jednostavnost. Kada dođem u kafanu gore kod Rabe, pa on kaže hajde mali kupi deset paketa rahatlokuma. Uvijek on plati, dobio ili izgubio uvijek on plati da malo nasikira penzionere. Toliko je bio dobroćudan, toliko je volio da pomogne, toliko je bio na strani pravde i poštenja. To je neobjašnjivo. Ne postoji fond riječi kojim bi se opisao takav čovjek.  Trebao si biti sa njim, da sjediš sa njim, da spoznaš šta je pravi insan. O fudbalskim kvalitetima svi znamo ko je bio Asim Ferhatović, ali mislim da je bio bolji čovjek nego igrač.”

(Reprezentacija.ba)