Zrinjski će sutra u okviru drugog pretkola Konferencijske lige gostovati u Tirani kod istoimenog domaćina, a ekipa prvaka BiH danas je doputovala u glavni grad Albanije.

Zrinjski nakon ispadanja iz Lige Šampiona od Sheriffa svoj europski put nastavlja u drugom pretkolu Konf. lige gdje će odmjeriti snage sa Tiranom, prvakom Albanije.

Plemići su danas stigli u Tiranu, a susret je najavio trener Sergej Jakirović.

“Prvak Albanije 26 puta – jasno je da nas očekuje zahtjevan protivnik, posebno kući jer imaju fanatičnu publiku koja ih tjera naprijed 90 minuta. Gledali smo njihove utakmice s Dudelangeom i možemo reći da je Dudelange imao sreće jer je u uzvratu za 20 minuta trebao gubiti 3:0. Međutim, izdržali su te nalete i onda je to splasnulo”, kazao je Jakirović pa dodao:

“Tirana je opasna po osvojenoj lopti. Oni ciljaju svoja dva krila – Xhixhu i Sulejmanova. Moramo voditi računa da to preveniramo, da im ne damo dubinu iza naših leđa jer to može biti opasno. Nadam se da ćemo biti ozbiljni, što ovaj nivo i zahtjeva, te da ćemo ovaj put realizirati šanse koje stvorimo. Svi su na dispoziciji. Isti momci putuju kao i u Kišnjev, a putovat će i Jakovljević kao psihološka podrška igračima. Jako nam je bitan s bilo kojeg aspekta.”

Utakmica se igra u utorak u 20:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)