Večeras se igra četvrta utakmice 1. kola Premijer lige BiH između Sloge Meridian iz Doboja i banjalučkog Borca.

Prvobitno, Borac je trebao biti domaćin na ovoj utakmici, ali su ekipe dogovorile zamjenu domaćinstva, a mjesto odigravanja utakmice je isto, stadion Dr. Milan Jelić u Modriči. Borac je ovaj stadion prijavio kao zamjenski jer se u Banjaluci renovira teren, dok Sloga nije završila sve radove na svom stadionu u Doboju.

Borac je apsolutni favorit večeras. Banjalučani iza sebe imaju kvalitetan prijelazni rok i trener Lalatović je nekoliko puta najavio borbu za titulu, dok je Sloga Meridian skoro u potpunosti ostala na rosteru iz prošle sezone kada su završili kao treći u Prvoj ligi RS. Dobojlije su jedan od glavnih kandidata za ispadanje ove sezone.

Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.20 na pobjedu Borca. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Borac je uzdrman od prošlog četvrtka kada su potpuno neočekivano ispadali iz Konferencijske lige od predstavnika Farskih Ostrva, ekipe B36 nakon izvođenja penala. Na press konferenciji u Banjaluci medijima se obratio Nenad Lalatović.

“Jako sam razočaran. U mojoj trenerskoj karijeri koja traje 12 godina ovo je jedan od mojih najtežih trenutaka i najtežih poraza. Smatram da smo bili favoriti i ako je neko kriv to sam ja. Nemam strah ni od koga i preuzimam odgovornost. Izvinjavam se svim navijačima i medijima. Ovo je jedna velika rana i bol ostaje. Nisam mogao ni da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način na koji nam se to desilo. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Iz tri prekida smo primili tri gola.”

Večerašnji meč počinje u 20:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Rezultati 1. kola Premijer lige BiH:

Posušje – Velež 1:1

Igman – Široki Brijeg 0:1

Željezničar – Leotar 1:1

Sarajevo – Tuzla City (Odgođeno)

Sloboda – Zrinjski (Odgođeno)

(Reprezentacija.ba)