Jusuf Nurkić (27) u dva dana dva puta se oglasio o košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Prvo je sarajevskom policajcu, a danas političaru Draganu Miokoviću na Twitteru javno pojasnio kako se nije povukao iz reprezentacije, te da će Zmajevima biti na raspolaganju kada mu to kalendar NBA dopusti.

Sada je objavio svoje dvije fotografije sa utakmica reprezentacije BiH uz poruku “Kad mačke nema, miševi kolo vode”, te kratki komentar “photoshop”.

Nije baš jasno šta je i u kakvom raspoloženju, te još važnije kome, prvom porukom želio poručiti Nurkić, no drugim komentarom sigurno je želio reči kako je već ostavio svoj trag u reprezentaciji, te da njegove fotografije u dresu BiH nisu montaža.

“Gospodine Mioković, vas duboko poštujem i odgovoriću vam. Naravno da NE, nisam odustao” napisao je Nurkić prije nekoliko dana u odgovoru Miokoviću.

“Kao što je ranije bilo poznato i treneru Bosniću i KS BiH, za Europsko prvenstvo ja sam tu uz momke. Ipak, mene se “tjera” godinama iz repke. Režim ovaj ili onaj, Blizu su” poručio je tada Nurkić.

Nurkić zbog pravila NBA i preklapanja kalendara SAD i europske košarke nije u mogućnosti igrati za reprezentaciju BiH. Rijetki igrači imaju tu dozvolu, kao Luka Dončić koji je svoj NBA ugovor uslovio igranjem za reprezentaciju Slovenije.

Inače Nurkić će i naredne četiri sezone u dresu Portlanda.

Nurkić je ovog ljeta postao slobodan igrač, ali je potpisao novi četverogodišnji ugovor sa Portlandom.

Mediji u Americi pišu će Jusuf po sezoni zarađivati 17 miliona dolara, odnosno za četiri godine će ukupno zaraditi oko 70 miliona dolara.

(Reprezentacija.ba)