Velež je u subotu na Kupresu ubjedljivo poražen u prijateljskom meču od Varaždina sa 0:3.

Trener Rođenih Amar Osim kazao je nakon utakmice da njegovi igrači nisu na vrijeme dali gol i da su cijeli susret igrali u kontra-ritmu.

“Neću reći da su iskoristili svoje šanse jer su ih imali još, a mi nismo ništa iskoristili i cijelu utakmicu smo igrali u kontra-ritmu. Nismo imali sreću da damo gol na vrijeme ni kod 0:0, a ni kod 0:2. Oni su ih dali kad je trebalo”, rekao je Osim i nastavio:

“Protivnik je fizički jači i koji je ozbiljnije shvatio utakmicu. Puno su napravili malih faulova kad ispadnu iz igre znajući da nema sudije kako treba i da nema kartona. Pripremne utakmice i služe za ovo da se vidi ko šta može i kako se ponaša kada je umoran.”

Velež će na Kupresu odigrati još dva duela i to protiv Slobode (4. juli) i Igmana (5. juli).

“Imamo još dvije sedmice i bićemo malo svježiji u idućim danima i sedmicama. U dva dana ćemo odigrati dvije utakmice, gdje ćemo malo kombinovati i vidjeti kako i šta. Pripreme su i gledamo da te mečeve odigramo s nekakvim ciljem da vidimo kako ko podnosi neke drugačije pozicije i zahtjeve. Bolje da sad vidimo ko šta može i ne može i ko to teže prihvata. Mi znamo šta ova ekipa može kad igra na način na koji je naučila da igra. Ne sumnjam da će, kad počne prvenstvo i kad svi budu svježiji, to drugačije izgledati.”

(Reprezentacija.ba)