HŠK Posušje objavio je informaciju da će stadion Mokri Dolac uskoro dobiti reflektore.

“Jutros je ured načelnika Ante Begića priopćio javnosti da je raspisan javni natječaj putem kojeg će se prikupljati ponude za nabavku i postavljanje reflektorske rasvjete na stadionu Mokri Dolac”, poručuju iz Posušja i dodaju:

“Procijenjena vrijednost javne nabavke je nešto više od 212.000,00 KM, a predviđeno vrijeme realizacije je 90 dana nakon okončanja procedure. Navijači jednog od najgledanijih klubova u BiH moći će uskoro uživati u noćnim utakmicama svog nogometnog kluba”, stoji u objavi Posušja.

Posušje je tokom prošle sezone bila jedna od najgledanijih ekipa u Premijer ligi BiH.

Teren stadiona Mokri Dolac je skoro na svakoj utakmici bio na jako dobrom nivou, a klub je tokom sezone i napravio najmodernije svlačionice, jedne od najboljih u BiH.

Podsjetimo, u 2022. godini će pet stadiona dobiti vrhunski teren, a sasvim sigurno da će svi infrastrukturni projekti donijeti bolji fudbal i više gledalaca na stadionima.

NS/FS BiH će u 2022. godini, uz finansije iz UEFA fonda, te lokalnih zajednica, rekonstruisati pet terena.

Ugovorom je obuhvaćeno pet stadiona i to: „Gradski stadion“ Banja Luka, stadion „Tušanj“ Tuzla, stadion „Asim Ferhatović Hase“ Sarajevo, stadion „Rođeni“ Mostar i „Gradski stadion“ Mostar.

Radovi na tri stadiona su već počela, a to su stadion Veleža, stadion u Banjaluci, te će na stadionu Tušanj radovi početi u ponedjeljak. U toku je faza uklanjanja postojećeg travnjaka, a potom slijedi postavka savremene drenaže, sistema za navodnjavanje i hibrida.

(Reprezentacija.ba)