Portal Goal je objavio lisu najgorih pojačanja u historiji Real Madrida a na ovoj listi nalazi se i bivši bh. reprezentativac Elvir Baljić (47).

Baljić je 1999. godine iz turskog Fenerbahčea prešao u Real Madrid, ali zbog povrede nije se mnogo naigrao u španskom timu i uspio je postići samo jedan gol.

“John Toshack bio je impresioniran Bosancem tokom njegovog vremena u Turskoj te je uvjerio Real Madrid da plati ogroman novac za napadača. Baljić je povrijedio koljeno nakon dolaska, ali ni poslije oporavka nije se snašao te je nakon samo jedne sezone i jednog gola u La Ligi vraćen u Fenerbahce na posudbu”, piše Goal.

Elvir je krajem prošle godine u emisiji “Top Gol sa Bahom” kod Sabahudina Topalbećirevića govorio o vremenu u Real Madridu.

“Iskreno, transfer u Real je bio san. Bio sam na pripremama u Austriji sa Fenerom i tada su se pojavili ljudi iz Reaal. Ja sam bio u sobi sa Bolićem i mi smo čekali šta će biti. U pola tri ujutro sam saznao da idem u Real. Nisam mogao vjerovati da sam u Madridu dan nakon potpisa ugovora. U sportskom centru Reala dočekao me Fernando Hiero. To mi je bilo nezaboravno. Na prvom treningu u Realu sa mnom su bili Figo, Roberto Carlos, Raul, Morientes i drugi veliki igrači. Fantastično sam dočekan u Madridu”, riječi su Baljića.

Zanimljivo da je na listi najgorih pojačanja Reala ikada i bivši selektor BiH Robert Prosinečki, ali i Luka Jović, Antonio Casano, Eden Hazard, Kaka, Javier Saviola i drugi.

(Reprezentacija.ba)