Vahid Halilhodžić (69) je prije nekoliko dana doživio užasne scene nakon pobjede njegovog Maroka nad Južnom Afrikom od 2:1 u kvalifikcionom meču za Afrički kup nacija.

Navijači Maroka su zvžidali našem treneru, zatim su ga ometali laserom, a sada marokanski mediji pišu da bi Vaha mogao dobiti otkaz u ponedjeljak.

U Maroku još uvijek ne mogu oprostiti Halilhodžiću što je izbacio najboljeg igrača Ziyeha iz reprezentacije i još uvijek ga nije vratio u nacionalni tim.

“Hoće li Halilhodžić biti smijenjen u ponedjeljak nakon druge utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija? Ništa nije zvanično, ali informacije već kruže društvenim mrežama”, piše marokanski Leseco i navodi da je kapiten ove selekcije Roman Saiss izjavio da atmosfera u timu i nije baš najbolja.

Tamošnji Hespress se poziva na dobro obaviještene izvore i tvrdi da je Savez Maroka spreman da raskine ugovor sa Vahom. Navodno, predsjednik Saveza Fouzi Lakjaa je već donio odluku i Halilhodžiću će je saopštiti u ponedjeljak nakon meča Maroka i Liberije.

Podsjetimo, Vaha je odveo Maroko na SP u Katar i njegova selekcija će igrati u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

(Reprezentacija.ba)