Večeras nas očekuje šest utakmica Lige Nacija, a pored duela BiH – Rumunija, u najvećem fokusu je okršaj Njemačke i Engleske.

Njemačka – Engleska (20:45 sati, Arena Sport)

Nakon što su Nijemci u prvom kolu Lige Nacija remizirali s domaćom Italijom 1:1, u drugom kolu na svom terenu dočekuju reprezentaciju Engleske koja je prije nekoliko dana poražena od Mađarske i tako loše krenula s ovogodišnjom Ligom Nacija.

Prije skoro godinu dana, ova dva tima su se susrela na Europskom prvenstvu, a Englezi su tada slavili sa 2:0.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.35 na pobjedu Njemačke. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Najavljeni sastavi: Neuer; Kehrer, Sule, Rudiger, Raum; Gundogan, Kimmich; Gnabry, Muller, Musiala; Havertz. Pickford; James, Stones, Maguire; Alexander-Arnold, Rice, Phillips, Saka; Sterling, Kane, Grealish.

Utakmica se igra od 20:45 sati na Alianz Areni u Minhenu.

Finska – Crna Gora (18:00 sati, Arena Sport)

Grupa Liga Nacija u kojoj se nalazi BiH donosi večeras duel Finske i Crne Gore. Finska je u prvom kolu odigrala 1:1 sa BiH, dok su Crnogorci na svom terenu lako savladali Rumune sa 2:0.

Finska želi tri boda jer bi u slučaju remija ili poraza loše krenuli s Ligom Nacija, a ne kriju želju da završe na prvom mjestu u ovoj sezoni LN. Ovo će biti prvi duel Finske i Crne Gore.

I na ovoj utakmici su domaćini favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.00 na pobjedu Finske. Ostale kvote s ovog meča možete pogledati ovdje.

Mogući sastavi: Hradecky; Alho, Ivanov, O'Shaughnessy, Vaisanen, Uronen; Schuller, Kamara, Nissila; Lod, Pukki. Mijatović; Vešović, Vujačić, Tomašević, A. Vukčević; Marušić, Božović, Raičković, Hakšabanović; Janković; Mugoša.

Meč se igra u Helsinkiju od 18:00 sati.

Liga Nacija, 07.06.2022.:

Finska – Crna Gora

Njemačka – Engleska

Italija – Mađarska

BiH – Rumunija

Farski Otoci – Luksemburg

Litva – Turska

(Reprezentacija.ba)