Ove sedmice gost Akademije Asmir Begović je Tomasz Wasylik, predstavnik nogometne škole Brooke House College iz Velike Britanije, šef omladinskog pogona lokalnog ligaša Coallvile Town i saradnik akademije Leicester Cityja.

Brooke House College je nogometna akademija internatskog tipa koja postoji od 2008. godine i koju trenutno pohađa preko 170 dječaka i djevojčica iz 50 zemalja svijeta. Predstavnici ove škole još od ranije su iskazali interes za saradnjom sa Akademijom Asmir Begović, a nakon posjete Sarajevu taj interes je postao još veći.

“Prije svega nam je bila čast ugostiti Tomasza u Sarajevu”, kaže direktor Akademije Asmir Begović Ibro Hodžić. “Već dugo smo u kontaktu, interesovali su se način rada u Akademiji, za naše metode, ali i generalno stanje u bosansko-hercegovačkom omladinskom fudbalu, pogotovo kada je u pitanju rad s golmanima. Međutim, talent najbolje dolazi do izražaja kroz praktičan rad i omogućili smo mu da iz prve ruke vidi s koliko dobrim golmanima raspolaže naša akademija ali i naša zemlja generalno”.

Iz Brooke House Collega su istakli da su oduševljeni gostoprimstvom, ali i načinom rada i organizacijom same Akademije Asmir Begović, potvrdivši kako i kod njih postoji veliki interes za kompletnim stipendiranjem budućih članova njihove akademije.

(Reprezentacija.ba)