U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Sarajevu pripremaju za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. sa Republikom Irskom, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranici Slobodana Starčevića su juče odradili jedan trening u TK FK Sarajevo u Butmiru, a jutros ih ni jaka kiša koja je padala u Sarajevu nije omela da odrade sve što je stručni štab planirao.

Vezista Igor Savić o pripremama kaže:

„Okupili smo se u nedjelju u Sarajevu i pripreme protiču odlično za sada. Odradili smo 2 treninga i spremamo se za utakmicu sa Irskom. Ima dosta novih momaka u ekipi, brzo su se uklopili i atmosfera je odlična. Naš naredni protivnik je veoma kvalitetan i znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Mi ćemo se dobro spremiti i analizirati ih. Nadamo se pobjedi za kraj kvalifikacija.“

Poziv u U21 selekciju dobio je i doskorašnji juniorski reprezentativni golman Luka Damjanović koji očekuje pobjedu u narednom meču:

„Polako se upoznajemo sa radom u U21 selekciji i onim što od nas traži selektor jer nas je dosta došlo iz U19 reprezentacije nakon sjajnog rezultata u elitnom krugu kvalifikacija u Francuskoj. Atmosfera u ekipi je odlična i svi su puni zelje da se dokažu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za težak meč protiv kvalitetnog protivnika. Oni se bore za plasman na EURO, ali mi ćemo učiniti sve da im to pokvarimo. Ići ćemo na pobjedu kao i uvijek, te se nadamo pozitivnom rezultatu.“

Mladi Zmajevi će danas u Butmiru obaviti još jedan trening.

(Reprezentacija.ba)