Sportski novinar Edin Isanović zaslužan je za mnoge kvalitetne sadržaje i informacije više od dvije decenije, a i potpisnik je sjajnog dokumentarnog filma “Posljednji Farukov penal”.

Nakon završetka Premijer lige Bosne i Hercegovine napisao je komentar o stanju nogometa u glavnom gradu BiH – koje je opisao kao sramotu.

“Kraj sezone u Premijer ligi BiH i potpuni krah sarajevskog nogometa. Ranije je FK Sarajevo ostao bez Evrope uz mnogo veća ulaganja od komšija sa Grbavice. Željezničar jedini klub u ligi koji u 33 kola nije ostvario niti jednu gostujuću pobjedu. Bordo i Plavi tim, kao dva najpopularnija i najveća dva bh. kluba, zajedno imaju 89, a sam Zrinjski 84 boda. Ovo sve govori.

Nakon 2016. godine bez evropskih utakmica sarajevskih klubova. Još ako tome dodamo da je prije nekoliko godina ugašen sarajevski Olimpik onda je sve jasno u kakvom je stanju nogomet u glavnom gradu BiH. SRAMOTA.” napisao je Isanović.

Vlasnik FK Sarajevo Ismir Mirvić najavio je sportsku reorganizaciju kluba, nakon što ranije dovedeni kadrovi nisu odgovorili zadatku.

U Željezničaru očekuju ulazak novog investitora iz SAD-a, kojeg, preuzme li u konačnici klub, očekuje težak posao na izgradnji sportskih rezultata u skladu sa tradicijom Želje.

(Reprezentacija.ba)