Na sahranu Ivice Osima dolaze Dragan Stojković Piksi, Zvonimir Boban, Alen Bokšić…

Ivica Osim će u subotu 14. maja biti sahranjen u Sarajevu


Na sahranu Ivice Osima dolaze Dragan Stojković Piksi, Zvonimir Boban, Alen Bokšić…
Foto: Sturm

Komemoracija i sahrana legendarnog Ivice Osima održat će se u subotu u Sarajevu, a kako saznaje Klix ispraćaju na vječni počinak istinskog velikana bh. nogometa prisustvovat će brojna poznata imena iz naše zemlje, ali i regije, Evrope, pa čak i Japana.

Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati.

Kako saznaje Klix prisutnima bi se trebale obratiti legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Yasuharu Sorimachi, predsjednik NS BiH Vico Zeljković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legendarni hrvatski kapiten Zvonimir Boban…

Na sahranu Švabi dolazak su najavili i Hajdukovi asovi Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Alen Bokšić, a posebnu pažnju izaziva najavljeni dolazak Dragana Stojkovića Piksija, aktuelnog selektora Srbije i jednog od ključnih igrača iz perioda dok je Osim bio selektor Jugoslavije.

Svakako, među prisutnima će biti i nogometaši iz čuvene Željine generacije koja je pod Osimovom palicom igrala polufinale Kupa UEFA-a 1985. godine, ali i obje šampionske generacije komšija s Koševa koje su imale nezaboravne okršaje u gradskim derbijima u kojima je akter bio i Štraus sa Grbavice.

Očekuje se i dolazak selektora Hrvatske Zlatka Dalića, naših proslavljenih asova Dušana Bajevića, Envera Marića, Elvira Bolića i drugih velikih imena bh. nogometa.

Direktan prijenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1, a organizovan je i ispraćaj sa stadiona Grbavica.

Okupljanje ispred stadiona je u 12:00, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Debil
12.05.2022. 18:07

Piksi legenda.

Marshal
13.05.2022. 00:07

Otjerajte Zeljkovica Durica i sve one koji su ukinuli Švabi mjesto pocasnog člana saveza. Zahvaljujući Švabi i njegovom renomeu Vico, Duric i ostali paraziti u ssvezu danas imaju fotelju i platu, a rezultati rada 0 ! BHF stidite se sto sutite kao čkerpi !

Muhamed
14.05.2022. 05:47

U koliko sati poćinje direkten prenos