U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Podgorici u prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Prvu izgledniju priliku za pogodak imao je bh. tim. Ljubiša Cvijanović je u 29. minuti ušao u protivnički kazneni prostor i šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je golman Filip Domazetović odbranio njegov udarac.

Uzvratili su Crnogorci u 33. minuti kad je Marko Ljuljić pokušao sa distance, ali je golman Ajdin Brkić bio na visini zadatka.

Radovan Karaman u 39. minuti ulazi u kazneni prostor domaćih, njegov šut Domazetović odbija na peterac gdje se našao Cvijanović koji loptu šalje preko gola.

Minutu poslije Karaman se našao uz aut liniju sa desne strane i sjajno sa tridesetak metara šutirao u suprotni ugao, što je iznenadilo golmana Crne Gore i Bosna i Hercegovina je došla do prednosti.

Crna Gora već u 42. minuti izjednačuje kada nakon odličnog pasa iz slobodnog udarca sa sredine, Danijel Nikolić sa 7,8 metara pogađa mrežu za 1:1.

U drugom poluvremenu su oba tima imala nekoliko prilika, a najbolje dvije nije iskoristio domaći tim i rezultat se nije mijenjao.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili:

Ajdin Brkić, Ljubiša Cvijanović (od 62. Hamza Jaganjac), Nermin Mujkić (od 46. Marko Cubela), Neriman Kočević, Mustafa Numanović, Aldin Mešić (od 46. Hamza Redžić), Danijel Kljajić (od 46. Danijel Mijatović), Armin Karić (od 46. Stefan Đurić), Amar Pekarić, Enedin Mulalić, Radovan Karaman (od 66. Dženan Čerimagić).

(Reprezentacija.ba)