Španska Marca danas piše da je trener Barcelone, Xavi Hernandez (42), odredio transfer listu fudbalera Barce na koje ne računa u narednoj sezoni.

Na transfer listi su Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay i Martin Braithwaite.

Na listi nema Miralema Pjanića, ali Marca prenosi da Xavi ne računa ni na fudbalere koji su na posudbama.

Pjanić je u Bešiktašu, Coutinho u Aston Villi, Trincao u Wolvesima, i njih će Katalonci pustiti ukoliko bude zainteresovanih.

Bh. veznjak je za Dnevni avaz izjavio da je još uvijek fudbaler Barcelone, ali da ima želju samo da na vrijeme nađe klub kako bi se dobro pripremio.

“Pod ugovorom sam sa Barcelonom. Dosta stvari se ponovo piše, te idem tamo, idem ovamo, a ja sam jednostavno cijelu godinu bio fokusiran na Besiktas. Od naredne takmičarske godine sam ponovo u Barceloni, gdje sam pod ugovorom još dvije godine i najnormalnije je da se vratim tamo. Trenutno nemam nikakve druge planove. Jako mi je bitno da se dobro pripremim u predsezoni, pošto posljednjih godina nisam uvijek imao priliku da to uradim kako treba. Znači, da odradim normalne pripreme sa klubom u kojem ću ostati ili biti“, kazao je Pjanić i dodao:

“Ove godine sam kasnio sa pripremama, u Besiktas sam došao na kraju prijelaznog roka. Pretprošle godine sam malo kasnio zbog korone, tako da je uvijek bilo tih nekih problema. Nadam se da ću u narednoj sezoni vrlo rano znati sve i biti spreman za ekipu u kojoj ću igrati. Ponavljam, vraćam se u Barcelonu, to su mi trenutni planovi”, istakao je Pjanić za Avaz.

(Reprezentacija.ba)