Zrinjski i Velež sutra igraju veliki hercegovački derbi, a treneri i igrači su u zajedničkoj press konferenciji najavili sutrašnji meč.

“Posljednje utakmice su potvrdile koliko je važno imati širinu. Kolega je u prošlom kolu odmorio ključne igrače. Za nas dobra provjera i vidjet ćemo i sutra šta možemo očekivati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Ako odigramo dobro, onda smo sigurno spremni za finale. Haskić nažalost neće biti u kadru, Radovac ima blago istegnuće zadnje lože, dok su ostali svi spremni i željno čekaju da utakmica počne. Drago mi je da će sutra Pod Bijelim brijegom biti i naši navijači. To će biti dodatna draž za derbi”, kazao je Feđa Dudić, trener Veleža.

“Jedva čekamo derbi. Svi smo motivisani i vjerujem da ćemo dati maksimum. Želimo podići samopouzdanje pred finale Kupa Bosne i Hercegovine, koje jedva čekamo”, poruke je Denisa Zvonića, kapitena Rođenih.

“Stanje u ekipi je dobro. Mi smo rezultatski cilj ostvarili prije nekoliko kola te sada uživamo u ovim utakmicama. Sutra imamo gradski derbi koji će se igrati za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveno stanje je dobro kao i u prethodnom periodu. Očekujemo dobru posjetu, ova dva kluba igraju dobar fudbal i nadam se otvorenom derbiju sa nadigravanjem što je izostalo u prethodna dva derbija. Želimo razveseliti naše navijače pobjedom. Svaki meč igramo isto i pristupamo isto bez obzira što je cilj već ostvaren”, kazao je trener Zrinjskog, Sergej Jakirović.

“Mi kao ekipa moramo da budemo na visokom nivou, da pokažemo što bolju igru jer igranje u Evropi je blizu. Moja lična sezona i sezona ekipe su vrhunske, pohvale svima u klubu. Sutrašnja utakmica će biti dobra jer obje ekipe idu po pobjedu, očekujem pune tribine i dobru atmosferu”, istakao je Nemanja Bilbija.

Utakmica se igra sutra u 20:00 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezenatcija.ba)