Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić o selektoru: U Savezu se ne barata o imenima, ali javnost se mora poštovati!

Potpredsjednik FS BiH Ifran Durić govori o tome da se u javnosti priča o nasljedniku Ivajla Peteva


Potpredsjednik FS BiH Irfan Durić o selektoru: U Savezu se ne barata o imenima, ali javnost se mora poštovati!
Irfan Durić (u sredini), Foto: Damir Hajdarbašić,,Reprezentacija.ba

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine će 19. maja analizirati izvještaj selektora Ivajla Peteva, ali i svih ostalih reprezentativnih selekcija.

O tome je govorio potpredsjednik NSBiH Irfan Durić.

Dogovor je da se naredna sjednica Izvršnog odbora održi pred finalnu utakmicu Kupa BiH (Sarajevo – Velež, Bilino polje Zenica – 19. maj), rekao je Durić u razgovoru za Dnevni avaz i dodao:

“Naime, 10. maja imamo Kongres UEFA-e, a naravno, od nedjelje smo svi potrešeni zbog smrti naše legende – Ivice Osima, tako da trenutno imamo i neke druge aktivnosti.”

Sve Bosance i Hercegovce, ali i kompletnu regiju, pogodila je smrt legendarnog Švabe.

“Ne da je samo pogodila, nego je jedan gubitak koji se više nikada ne može nadomjestiti. U utorak smo baš razgovarali o toj temi, u kojem pravcu ćemo djelovati i raditi. Vjerovatno ćemo učiniti neke stvari da se na neki način odužimo počasnom predsjedniku Saveza, mada je to takvom stručnjaku i nemoguće učiniti. To je gubitak za svijet, ne samo za našu Bosnu i Hercegovinu, samo što je naša prednost i privilegija što smo imali takvog dragulja. Daj Bože da ga neko naslijedi na pravi način – male su nam šanse”, kaže Durić.

Mediji, kako domaći, tako i komšijski, već barataju i sa imenima novog selektora – od Slavena Bilića, Nike Kovača… do Mehmeda Baždarevića, Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Husrefa Musemića, Amara Osima…

“To nisu informacije iz našeg kruga, mi nismo razgovarali ni sa kim. Uglavnom, neko pravi medijski pritisak, ne znam iz kojih izvora. A što se tiče Izvršnog odbora, mi na tu temu još nismo zvanično razgovarali. Svako od nas ima neka svoja razmišljanja, ali da se već barata imenima, to nije tačno. Nemojte me sada pitati za moj stav, koji prvo želim iznijeti na sjednici Izvršnog odora”, ističe Durić.

Navodno, selektor Petev će najvjerovatnije voditi našu reprezentaciju u junskim utakmicama Lige nacija, od kojih će i zavisiti ostaje li na kormilu Zmajeva, jer problem predstavlja i ugovor.

“Nije to još zvanično, ali je jedno od razmišljanja… Inače, ja najviše idem na opciju da razgovaramo, da i on razumije nas. Ipak, javnost je javnost, moramo je poštovati”, zaključio je Durić.

U utorak smo sa Zvonimirom Bobanom (UEFA šef fudbala – op. a.) dugo razgovarali o Ivici Osimu”, prenosi Durić i dodaje:

“On nam je malo i evocirao uspomene, dok mu je bio selektor… Jednostavno, to je ogroman gubitak”, istakao je potpredsjednik NSBiH.

Oznake:

Komentari

10 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
09.05.2022. 08:54

Da bi dalje manipulirali javnost savez mora naci novog podobnog peteva jer ocito da narod vise ne voli da ga predugo isti parazit u mozak da oprostite

Anonymous
09.05.2022. 11:35

Ovako, bude li Petev ostao od danas jos selektor nase repke vas iz saveza cekaju belike nevolje mi iz BHF podicemo raju na noge i kreccu neredi, a vi tjerajte svoje pa da vidimo ko ce kome vise stete nanjeti ..Toliko od nas navijaca i BHF -a….

Anonymous
09.05.2022. 11:39

Najbolja opcija i mogucnosti sabeza je Safet Susic i raja ve bit zadovoljena a volio ga je i Ivica Osim i Čiro ga cijeni a i sve ankete traze Saju nazad i sa Sajom u nove pobjede..IDEMO JAKOOOO⚽️⚽️

H.D.
Reply to  Anonymous
09.05.2022. 17:30

Izvini, ali nemaš pojma. Sa ovim igračima bi i tvoj trenerski as “Sajo” još lošije izgledao nego Petev, vjeruj. Ljudi kao ti nisu ni svjesni koliko smo dobre igrače 2013/14. godine imali, nije njima nikakav Sajo trebao da odu u Brazil. A šta bi tek postigli u Brazilu sa pravim trenerom, ma najmanje smo trebali biti drugi u grupi.

Anonymous
Reply to  H.D.
10.05.2022. 03:53

Ne seri seljacino Safet ve bit dzaba vam je sva ta priva. TAČKA.

Marshal
Reply to  Anonymous
10.05.2022. 01:12

Vodi ga kuci. Nama netrebaju amaterski treneri

Anonymous
09.05.2022. 22:37

Ako vec postujete javnost
Sto onda ne podnesete ostavke
Da i mi vec jednom imamo normalan savez

Marshal
10.05.2022. 01:11

Tebi se Duricu posebno njbm komplet plemena. Ti si jedan od onih koji su Osimu ukinuli pocasno clanstvo i to ti nikada necemo zaboraviti. Pljuvat cemo te do kraja tvog usranog zivota. Smradu. Ptodao di se za kiflu

BHF
10.05.2022. 04:01

BHF pozivamo sve ljude dobre volje koji imaju srce da zapnemo na prvoj utakmici kad budu ihrali zmajevi da napravimo stetu i da damo do znanja da nam netreba Bugarski trener pored toliko nasih boljih trebera BHF ce odredit ssstanak koji cemo odrzat uskoro na odredjenom mjestu a znate o kom se mjestu radi. Pozdrav raja..

BHF
10.05.2022. 04:03

Safet Susic ce nas opet odvesti na veliko takmicenje u to niko nesumnja samo idioti mogu mislit lose za Papeta..