Džeko poslao poruku bh. kadetkinjama: Budite ponosne i uživajte u svakom trenutku Eura

Džeko govorio za zvaničnu stranicu FS BIH o predstojećem prvenstvu Europe za kadetkinje


Džeko poslao poruku bh. kadetkinjama: Budite ponosne i uživajte u svakom trenutku Eura
Foto: FS BiH

Igrač sa najviše nastupa i postignutih golova za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine Edin Džeko kao ambasador podržava Europsko prvenstvo za kadetkinje koje naredne sedmice počinje u našoj zemlji.

Džeko je povodom predstojećeg EURO 2022 govorio za zvaničnu stranicu FS BiH.

Prije svega hvala što ste kao ambasador podržali takmičenje koje je bitno za našu zemlju. Šta za Vas lično predstavlja uloga ambasadora WU17 Eura?

“Sve što je vezano za moju zemlju, meni predstavlja veliku čast i ponosim se time, pogotovo jer sam svoju karijeru gradio najprije u Bosni i Hercegovini, a kasnije i u Europi. Titula ambasadora mi mnogo znači, jer ne dešava se često da u našoj zemlji imamo neko veliko takmičenje i zaista se nadam da će uskoro i Bosna i Hercegovina dobiti priliku da se infrastrukturno razvija, jer poboljšanjem uslova imali bismo i bolji kvalitet fudbala.“

Koliko je značajna za Bosnu i Hercegovinu i NS/FS BiH organizacija jednog ovakvog takmičenja?

“Kao što sam i rekao, ovo je prilika da pokažemo UEFA-i da možemo organizovati jedan veliki događaj. Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da će djevojke koje učestvuju na turniru, ali i svi koji dođu na stadione, uživati u organizaciji, našem gostoprimstvu i na kraju samim utakmicama. Svim ekipama zaista želim mnogo sreće.”

Kao učesnik Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, koja je Vaša poruka za mlade bh. igračice koje će ovog maja nastupiti na velikom takmičenju?

“Za ovakve trenutke se živi i igra fudbal. Neka budu sretne i ponosne što imaju priliku zaigrati na jednom Europskom prvenstvu, neka daju sve od sebe na terenu i uživaju u svakom trenutku trajanja turnira.”

Edin Džeko ima i poruku za navijače:

“Bilo bi lijepo kada bi navijači popunili tribine, jer djevojkama bi to mnogo značilo i vjerujem da bi pružile još bolje igre. Nadam se da će zbog mladih igračica kojima treba podrška sa tribina, naši navijači biti na svim utakmicama, jer vjerujem da mogu uživati u igrama i kvalitetnom fudbalu.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: