U petak i subotu se igraju mečevi 32. kola 2. Bundeslige.

Čak osam timova se bori za ulazak u Bundesligu.

Prva dva mjesta, koja vode direktno u viši rang, zauzimaju Werder i Schalke.

Za treće mjesto borit će se St. Pauli našeg golmana Nikole Vasilja (25).

St. Pauli ima bod manje od trećeg Darmstadta, a danas od 18,30 sati dočekuje Nurnberg.

Vasilj će braniti u startnoj postavi St. Paulija, a njegova momčad jednostavno nema prava na kiks.

Ekipa St. Paulija će eventualnom pobjedom prestići Darmstadt i nadati se da će njihov konkurent za treće mjesto imati loš dan u subotu protiv Auea.

St. Pauli je danas favorit protiv Nurnberga. Kladionica Volcano daje kvotu 1.92 na trijumf St. Paulija. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Inače, St. Pauli je ove sezone najbolji domaćin lige sa 10 pobjeda, tri remija i dva poraza. Nurnberg na gostovanjima ima skor od šest pobjeda, pet remija i četiri izgubljena meča.

U prvom međusobnom susretu tekuće sezone St. Pauli je kao gost savladao Nurnberg sa 3:2.

Karlsruher, čiji je pomoćni trener Zlatan Bajramović (42), do kraja će igrati rasterećeno.

Ekipa Karlsruhera je trenutno devetoplasirana sa 40 bodova i nalazi se u sigurnoj zoni.

Karlsruher večeras od 18,30 sati gostuje Hannoveru. Momčad Hannovera je na 15. mjestu sa 36 bodova i u slučaju pobjede definitivno će osigurati opstanak u 2. Bundesligi.

Hannover je prema kladionicama favorit večeras. Kladionica Volcano daje kvotu 1.99 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Karlsruhera su u prvom međusobnom meču ove sezone razbili Hannover pred svojim navijačima sa čak 4:0.

Interesantno da je Karlsruher u 31 odigranom susretu postigao 52 gola, dok je Hannover samo 29 puta tresao mreže protivnika.

Meč Hannover – Karlsruher direktno prenosi kanal Sport Klub.

Od 18,30 sati Sandhausen našeg Darija Đumića (30) dočekuje drugoplasirani Schalke.

U subotu od 13,30 sati Hansa u Roštoku dočekuje Paderborn.

Povremeni bh. reprezentativac Haris Duljević (28) u posljednje vrijeme igra standardno u dresu Hanse i prema najavama iz Njemačke i u ovom susretu će biti starter.

Hansa je na 11. mjestu sa 39 bodova i riješila je sve brige oko opstanka. Momčad Paderborna je sedma sa 47 bodova i još uvijek ima teorteske šanse za treće mjesto i plasman u doigravanje za ulazak u Bundesligu.

Hansa je blagi favorit u subotnjem meču. Kladionica Volcano nudi kvotu 2.34 na trijumf Hanse. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Momčad Hanse je remizirala u zadnja dva ligaška susreta, a Paderborn ima dvije vezane pobjede.

Dueli ove dvije momčadi su u posljednje vrijeme izuzetno neizvjesni. Paderborna je u zadnja četiri susreta slavio dva puta i to sa 3:2 te 2:1, dok su dva susreta okončana rezultatom 1:1.

Spomenimo da će u subotu od 13,30 sati Regensburg, koji sa klupe predvodi bh. trener Mersad Selimbegović, gostovati Dynamu iz Dresdena.

(Reprezentacija.ba)