Naredno, 28. kolo Premijer lige BiH počinje u petak utakmicom Zrinjski – Široko Brijeg na kojoj će Plemići podići pehar prvaka naše zemlje.

Zrinjski i Široki Brijeg igraju u petak od 20:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport. Glavni sudija na meču je Mirza Kazlagić.

Radnik i Posušje je duel koji donosi borbu za opstanak. Susret u Bijeljini na rasporedu je u subotu od 15 sati uz prijenos na Areni Sport. Ovu utakmicu sudi Elvis Mujić.

Rudar u Prijedoru dočekuje Slobodu u subotu od 16:30 sati. Jedino ovaj meč nije u direktnom TV prijenosu, a susret sudi Miloš Gigović.

Jedan od derbija kola igraju Borac i Sarajevo, u subotu od 17 sati uz prijenos na Areni Sport. Utakmicu sudi Luka Bilbija.

Subotnji program zatvaraju Tuzla City i Željezničar. Meč se igra na Tušnju od 19 sati uz prijenos na Moja TV. Pravdu na terenu će dijeliti Irfan Peljto.

U nedjelju se igra jedna utakmica, u Trebinju se sastaju Leotar i Velež. Meč počinje u 16:30 sati, uz prijenos na Moja TV, a glavni sudija bit će Antoni Bandić.

(Reprezentacija.ba)