Mediji u Maroku danima pišu da će tamošnji Savez dati otkaz Vahidu Halilhodžiću (69), iako je naš trener odveo odveo ovu reprezentaciju na SP u Katar.

Vaha je iz reprezentacije izbacio neke od najvećih zvijezda poput Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax) ili Abderrazaka Hamdallaha (Al-Ittihad), a u FS Maroka stvaraju dodatni pritisak na selektora i smatraju da ovi igrači moraju biti na prvenstv u Kataru.

Ipak, Halilhodžić za medije u susjednoj Hrvatskoj ističe da pisanja marokanskih medija o njegovom otkazu nisu tačna.

“Ko kaže da se mene Maroko odrekao? To što mediji pišu nije istina. Da, mediji pišu svašta, novinari pišu svašta, mora da je neki novac tu u igri, zanimljivo što sve neće napisati o meni”, rekao je Vaha za Net.hr i dodao:

“Još uvijek sam selektor nogometne reprezentacije Maroka, nego što da jesam. Meni je više ta priča postala degutantna, da vam budem iskren, ne želim o tome više pričati. Vidjet ćemo sve što će se dogoditi. Nema nikakvih problema. Za mene nema nikakvih problema.”

Halilhodžić je prokomentarisao i medijska nagađanja da bi ponovo mogao preuzeti zagrebački Dinamo.

“Pa, kako da dođem u Dinamo kad sam selektor Maroka. Vidjet ćemo kako će se sve završiti, što će se dogoditi. Ne mogu o tome pričati. Vi novinari stalno tražite neke senzacije. To što se sve piše o meni nemam pojma. Ja sam trenutno u Hrvatskoj, sutra se vraćam u Francusku. Nekoliko dana poslije se vraćam u Maroko i to je to”, riječi su aktuelnog selektora Maroka za Net.hr.

(Reprezentacija.ba)