Zrinjski je večeras u prvom duelu 27. kola Premijer lige BiH ostvario gostujuću pobjedu na Grbavici protiv Želje sa 2:1.

Mostarci su već prošli vikend osigurali titulu šampiona BiH, a trener Sergej Jakirović je čestitao svojim izabranicima na novom trijumfu.

“Čestitam momcima na pobjedi i hvala našim navijačima na dolasku. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli iz prve akcije, kontrolisali utakmicu, a možda smo mogli postići još gol. Stvorio nam je Željo dvije, tri šanse koje je Čondrić odbranio. Htjeli smo u nastavku dati šansu i drugim igračima, mislim da nismo trebali primiti gol, ali to je do kvalitete Željinog igrača, na kraju smo zasluženo pobijedili.”

Jakirović je govorio i o mogućim pojačanjima te nastupu u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

“Zavisi od izlaznih transfera, ali imamo u vidu koga bi mogli zamijeniti. Napravićemo sve da prezentujemo Bosnu i Hercegovinu na pravi način. Bit će jako teško jer nismo nositelji. Napravićemo sve što je moguće da osvjetlamo obraz bh. fudbala. Niko ne ide u Europu da gubi i nadamo se da možemo dostojno predstaviti bh. fudbal.”

Trener Zrinjskog dobio je i pitanje o transfer politici kluba.

“Bio je zaokret u transfer politici. Nikad Zrinjski nije bio mlađi nego danas. Pokazalo nam se da ‘zvučna‘ imena ne znače da ćeš biti uspješan. Kad smo kreirali ekipu, nije bilo optimizma jer su govorili da dovodim anonimuse iz druge lige, ali sam znao šta tačno želim. To su motorični igrači sa mnogo ponavljanja željni dokazivanja. Mislim da smo uspjeli u tome.”

(Reprezentacija.ba)