Željezničar je večeras u meču 27. kola Premijer lige BiH poražen na Grbavici od Zrinjskog rezultatom 1:2.

Gosti iz Mostara, koji su već osigurali titulu šampiona BiH, su zasluženo osvojili nova tri boda, a trener Želje Edis Mulalić prokomentarisao je poraz svojih izabranika.

“Imaš plan, a onda primiš gol nakon 90 sekundi. Pokušali smo pritisnuti Zrinjski, znali smo da i oni pritišću, te smo tu gubili duele. Onda su oni imali tri, četiri izgledne prilike, ali spasili smo se. Uspjeli smo izmjenama unijeti neizvjesnost u susret. Nismo uspjeli zabiti drugi gol. Igraš koliko ti protivnik dozvoli. Bolje smo izgledali nego u nekim ranijim utakmicama protiv Zrinjskog. Momci su odigrali koliko su mogli, kazao je Mulalić nakon utakmice i dodao:

“Svi imaju respekt od Zrinjskog. Njih niko nije napao, to sam vidio i u analizi. Utakmicu smo držali u neizvjesnosti, nismo igrali bojažljivo i nismo se sakrivali. Momcima se nema ništa prigovoriti. Oni imaju Bilbiju koji je dao 28 golova. Mi krvarimo za svaki uspjeh, za svaki bod. Kolega Jakirović to zna. Ni on nije bio u bajnoj situaciji, ali vjerovali su mu. Zavidim mu u nekim stvarima. Nećemo se sad ubiti i plakati. Ne može jedne sedmice biti dobro, druge ne.”

Željezničar je trenutno petoplasirani u ligi sa 37 bodova.

Ekipa sa Grbavice u narednom kolu gostuje Tuzli.

(Reprezentacija.ba)