Fudbaleri Zrinjskog su u Mostaru u derbi utakmici 24. kola PL BiH deklasirali Tuzlu sa čak 5:0 i približili se tituli šampiona BiH.

Zrinjski je lider i ima 19 bodova više od drugoplasirane Tuzle, a trener Sergej Jakirović je nakon meča prokomentarisao trijumf svojih izabranika.

“Prvo da čestitam igračima što su po teškom terenu uložili napor da dobijemo dobru ekipu Tuzle. Bez obzira na rezultat, nisam bio zadovoljan time kako smo igrali u prvom poluvremenu što se tiče ofanzive. To se dešavalo i zahvaljujući protivniku koji nas je dobro pritiskao. Dali smo gol preko Tičinovića, a na poluvremenu smo malo popričali. Dodali smo gas, ono što mi možemo i na kraju se može reći da se desila rapsodija. Mislim da je drugi gol presudio i nakon što je Bilbija zabio utakmica je otišla u jednosmjernu ulicu”, rekao je Jakirović i dodao:

“Ovo je ogroman korak ka tituli. Sada imamo 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu i ostalo je još 27 bodova u igri. Sada se idemo odmoriti i pripremiti za Borac. Mi igramo dobro cijelu sezonu i u dobroj smo formi, iako neki misle da ćemo pasti mi smo željni napretka i dokazivanja, bez obzira ko igra bićemo motivisani.”

Ekipa Zrinjskog u narednom kolu gostuje banjalučkom Borcu.

(Reprezentacija.ba)