Razija Mujanović, najbolja košarkašica BiH svih vremena, boravila je u španskoj Valenciji gdje je ekipa Dorna Godella proslavila 30. godina od svog prvog europskog naslova.

Košarkašice španskog kluba su u Bariju u martu 1992. godine osvojile europsku titulu, a popularna Raza je bila članica te sjajne generacije.

“Dorna Godella, koju je sa klupe vodio moj drugi otac, pokojni Miki Vuković, imala je tim sastavljen od Anna Junyer, Paloma Sánchez, Natalia Zasulskaya, Laura Grande, Rosa Castillo, Emma Bezos, Teresa Almoguera, Esther Tordesillas i moje malenkosti.

Zbog toga je Španjolski košarkaški savez (Baloncesto España) iskoristio polufinale Copa de la Reina između Valencije BC i Spar Girone kako bi odao počast legendarnoj momčadi i preminulom Mikiju Vukoviću”, napisala je Razija na svojoj zvaničnoj Facebook stranici i dodala:

“Hvala na ovacijama! Postala sam svjesna šta sam dala košarci. Ponosna na sebe i svoju generaciju. Ponosna jer je moja generacija utabali stazu mladim djevojčicama da danas igraju košarku bez predrasuda i prepreka. Košarka je ljubav. Valencia je ljubav.”

Razija Mujanović je trenutno tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH, koja u posljednje vrijeme ostvaruje fantastične rezultate.

Naše košarkašice su na Eurobasketu zauzele peto mjesto, a izborile su i plasman na SP prvi put u svojoj historiji.

(Reprezentacija.ba)