Zatišje prije oluje. Ponuda je nešto manja na početku reprezentativne pauze, ali Mozzartove kladionice ne miruju. Za danas su pripremili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu, a obje su sa Ostrva.

Plymouth je favorit u duelu trećeg ranga Engleske sa Cheltenhamom, baš kao i Wrexham u okršaju sa Halifaxom u petoj ligi.

PLYMOUTH – CHELTENHAM (UTORAK, 20.45), KEC 1.85

Plymouth iza sebe ima jaku sezonu i nalazi se na četvrtom mjestu engleske lige 1. Posebno je bio strašan u posljednjim kolima, gdje je konstantno pobjeđivao, a pritom nije primao golove. Sa očuvanom mrežom vezao je pet trijumfa i na kraju kampanje pokušaće da se uključi u borbu za direktan plasman u šampionat. Kod kuće Plymouth izgleda vrlo pouzdano u odbrani, pa Cheltenhama očekuje težak duel u zaostalom duelu 31. kola. Gosti su u tekućoj sezoni osvojili 50 bodova, zauzimaju 12. mjesto na tabeli i ne mogu ni dolje ni gore. Na gostovanju ekipa ima velikih problema, jer je u 18 mečeva odigranih na strani ostvarila samo tri pobjede.

WREXHAM – HALIFAX (UTORAK, 20.45), KEC 1.85

Stockport se udaljio od pratilaca i na putu je ka direktnoj promociji u četvrtu englesku ligu, ali Wrexham i Halifax nisu rekli posljednju riječ. Obje ekipe su proteklih sedmica pokazale sličnu formu, ali će Wrexham računati na prednost domaćeg terena u međusobnom duelu. U prošlom kolu Wrexham je remizirao na strani kod Bromleya, prekinuvši niz od sedam pobjeda na svim frontovima i trenutno je na četvrtom mjestu. Njegov dom je bio tvrđava za domaćina, jer je tokom cijele sezone doživio samo jedan poraz kod kuće. Halifax, s druge strane, također ima dobru kampanju i zauzima treće mjesto na tabeli sa sedam bodova zaostatka za liderom. Vezao je gostujući tim pet pobjeda. Iako Halifax ima razloga da bude zadovoljan nedavnim nastupima, na putovanjima to svakako nije slučaj. On je u posljednjih šest mečeva na strani ostvario samo dvije pobjede.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)