Torino i Inter našeg Edina Džeke (35) večeras od 20,45 sati igraju duel 29. kola talijanske Serije A.

Ekipa Torina u ovaj meč ulazi sa 11. pozicije, dok je Inter drugi i za Džeku i saigrače je ovo jedna od najbitnijih utakmica u sezoni.

Inter zaostaje pet bodova za prvoplasiranim Milanom (Inter ima dva susreta manje) i eventualna tri boda u Torinu bi bila od velike važnosti za popularne Nerazzure.

Edin Džeko će večeras predvoditi Inter od prve minute i pokušat će doći do 17. gola u tekućoj sezoni u svim takmičenjima.

Džeko nije igrao u utorak protiv Liverpoola u revanš duelu 1/8 finala Lige Šampiona, a trener Inzaghi je nakon meča pojasnio da je čuvao Džeku za ligaški susret sa Torinom.

Inter je favorit u večerašnjem susretu. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.70 na pobjedu Džeke i saigrača. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Momčad Intera je u prvom meču ove sezone minimalno slavila sa 1:0, a Džeko je bio asistent za pobjedonosni gol.

Inače, Inter je u tekućoj sezoni kao gost ostvario sedam pobjeda, pet remija i jedan poraz. S druge strane, Torino na domaćem terenu ima skor od sedam trijumfa, tri neriješena rezultata i četiri poraza.

Torinu će večeras nedostajati Praet, Vanja Milinković – Savić te Fares, a Inter u Torino stiže bez Brozovića i de Vrija.

Susret Torino – Inter direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 29. kola Serije A za nedjelju, 13. mart:

Fiorentina – Bologna (12,30 sati)

Verona – Napoli (15,00 sati)

Atalanta – Genoa (18,00 sati)

Udinese – Roma (18,00 sati)

Torino – Inter (20,45 sati)

Odigrani susreti 29. kola talijanske Serije A:

Salernitana – Sassuolo 2:2

Spezia – Cagliari 2:0

Sampdoria – Juventus 1:3

Milan – Empoli 1:0

(Reprezentacija.ba)