Danas se igraju tri utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo u derbiju kola igra protiv Borca na svom terenu, Velež će dočekati Tuzlu, dok će Široki i Posušje odmjeriti snage na stadionu Pecara.

Sarajevo – Borac (13,00 sati Arena Sport)

Ekipe Sarajeva i Borca od 13,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju derbi meč 22. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je trenutno četvrto sa 31 bodom, dok Borac zauzima treće mjesto sa pet bodova više. Momčad Sarajeva je u prethodnom kolu poražena u najvećem bh. derbiju od Željezničara sa 0:2, a Borac je identičnim rezultatom slavio protiv Veleža u Banjoj Luci.

Momčad Sarajeva je favorit u današnjem susretu. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.20 na pobjedu Bordo tima. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni susret ove sezone odigran je u Banjoj Luci gdje je Borac slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Zanimljivo da Sarajevo u zadnja tri ligaška susreta nije pobijedilo Borac. Dva puta je slavio tim iz Banje Lukje, dok je jednom bilo neriješeno.

Velež – Tuzla City (15,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Veleža i Tuzle će u Vrapčićima odigrati jedan od zanimljivih susreta ovog kola. Velež je u nakon 21 odigranog kola osmoplasirani sa 24 boda, a Tuzla je druga sa 37 osvojenih bodova.

Velež je u prva dva kola nastavka šampionata ostvario polovičan učinak. Rođeni su na svom terenu dobili Želju sa 2:0, a poraženi su od Borca rezultatom 0:2.

S druge strane, Tuzla je oba meča odigrala neriješeno. Sa Slobodom je bilo 1:1, dok su izabranici Husrefa Musemića protiv Slobode odigrali 2:2

Kladionice smatraju da je Velež blagi favorit. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.50 na Velež. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Tuzla je u prvom međusobnom meču ova dva tima u tekućoj sezoni slavila na stadionu “Tušanj” rezultatom 2:1.

Spomenimo i da je Velež ove sezone čak pet puta izgubio na svom terenu, a Tuzla na gostovanjima ima četiri pobjede i treći je najbolji gost lige.

Široki Brijeg – Posušje (20,00 sati, Arena Sport)

Današnji program 22. kola zatvorit će Široki Brijeg i Posušje. Široki u ovaj susret ulazi sa šest pozicije, dok je Posušje na devetoj poziciji.

Široki je u prošlom kolu napravio malo iznenađenje i odigrao 2:2 u gostima protiv favorizirane Tuzle, a Posušje je na svom terenu u važnoj utakmici savaldalo Slobodu rezultatom 1:0.

Očekivano, Široki je favorit protiv Posušja. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.65 na trijumf Širokog. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Široki je do sada u Premijer ligi BiH devet puta na svom terenu igrao protiv Posušja. Ekipa Širokog je ostvarila šest pobjeda, jednom je bilo neriješeno, a Posušje je dva puta osvajalo tri boda.

Ove sezone prvi međusobni meč odigran je u Posušju, a konačan rezultat glasio je 2:2.

Sarajevo – Borac (13,00 sati, Arena Sport)

Velež – Tuzla City (15,00 sati, Moja TV)

Široki Brijeg – Posušje (20,00 sati, Arena Sport)

(Reprezentacija.ba)