Selektor Zmajeva, Ivajlo Petev, danas je objavio spisak reprezentativaca za naredne prijateljske utakmice, a na spisku su dva nova igrača, Amar Dedić i Hrvoje Miličević.

Naša reprezentacija će 24. i 29. marta odigrati prijateljske utakmice u Zenici protiv Gruzije i Luksemburga, a selektor Petev pozvao je 26 fudbalera.

Među njima su dva debitanta Amar Dedić i Hrvoje Miličević.

Amar Dedić – Wolfsberger

Amar Dedić je rođen 18. augusta 2002. godine u austrijskom gradiću Zell am See. Prošao je omladinske selekcije Sturma iz Graza, Lieferinga i RB Salzburga čiji je i danas član, ali igra na posudbi u Wolfsbergeru.

Zvjezdan Misimović ga je nedavno okarakterisao kao najveća tri talenta bh. fudbala uz Demirovića i Gojaka.

Dedić pokriva pozicije desnog i lijevog beka, ali je ove sezone igrao i na mjestu stopera. Zanimljivo da je za Wolfsberger ove sezone odigrao sve utakmice u sezoni, ukupno 26 u dva takmičenja. Postigao je tri gola.

Njegov tim ove sezone igra dobro i trenutno su treća ekipa austrijske Bundeslige.

Amar je u dosadašnjoj karijeri igrao za U16, U17, U19 i U21 reprezentacije BiH, a u posljednje vrijeme su austrijski mediji pisali o tome kako bi Dedić mogao zaigrati za Austriju.

Prema portalu Transfermarkt njegova vrijednost je procijenjena na 6 miliona KM.

Hrvoje Miličević – AEK Larnaca

Miličevića jako dobro pamtimo iz dresa Sarajeva u kojem je osvojio duplu krunu. Na ljeto je prešao u redove AEK-a iz kiparske Larnace i postao jedan od glavnih igrača te ekipe.

Rođen je 20. aprila 1993. godine u Mostaru. Omladinski fudbalski put prošao je u mostarskom Zrinjskom, a potom je sa 20 godina prešao u Pescaru. U Italiji je igrao na posudbama u Taramu, L'Aquilau, a prije povratka u BiH igrao je u Kazahstanu za Aktobe.

Hrvoje je igrao za omladinske reprezentacije Hrvatske.

U ovoj sezoni je sakupio 22 nastupa za AEK koji je trenutno druga najbolja momčad Kipra.

Portal Transfermarkt je Miličeviću procijenio vrijednost na milion i 200.000 KM.

(Reprezentacija.ba)