Strani fudbaleri i treneri u ruskim klubovima imaju pravo da jednostrano suspenduju svoje ugovore do kraja ove sezone kako bi bio “olakšan” njihov odlazak iz Rusije, saopšteno je iz FIFA-e.

Iz FIFA-e su potvrdili da će strani igrači i treneri moći iskoristiti ovu mogućnost (odlazak bez obeštećenja) nakon 10. marta, ali klubovi pridruženi Fudbalskom savezu Rusije imaju priliku da međusobno dogovore sa inostranim igračima i trenerima sporazumni raskid ugovora.

Također, FIFA je do kraja godine automatski suspendovala ugovore stranih fudbalera i trenera u Ukrajini zbog invazije Rusije na ovu državu.

Inače, aktuelni bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić (23) je još uvijek član ruskog Rostova, ali je evidentno da će uskoro napustiti ovaj klub.

Dennis nije konkurisao u posljednjoj utakmici Rostova, a njegov agent je nedavno izjavio da je najbliži povratku u švedski Malmo.

“Dennisovo srce pripada Malmou, a ta ljubav je obostrana. Malmo je učinio i čini sve da se Dennis vrati kući. To zaista cijenimo i odbili nekoliko ponuda iz drugih liga. Bilo je i drugih klubova iz Švedske koji su pokazali interes, ali njima je Dennis odmah zatvorio vrata. Malmo ga želi, a on želi da igra za Malmo. Želi da se vrati kući u svoj grad i svoj klub. Sada je preostalo samo da se klubovi dogovore”, riječi su Dennisovog agenta Walida Faoura.

(Reprezentacija.ba)