Danas se igraju dva susreta 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje na svom terenu dočekuje Slobodu, dok će se u Banjoj Luci u jednom od derbija kola sastati Borac i Velež.

Posušje – Sloboda (13,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Posušja i Sloboda će odmjeriti snage od 13,00 sati na stadionu “Mokri Dolac”. Posušje je trenutno pretposljednje sa 16 bodova, dok Sloboda zauzima sedmu poziciju sa 25 osvojenih bodova.

Prvi međusobni meč ove sezone odigran je u Tuzli, a rezultat je glasio 1:1.

Posušje je blagi favorit u današnjem susretu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.60 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Ekipa Posušja nema pojbede u tri zadnje ligaške utakmice dok Sloboda čak šest mečeva u nizu nije slavila u Premijer ligi BiH.

Spomenimo i da je Posušje do sada devet puta na domaćem terenu igralo protiv Slobode. Šesta puta je slavilo Posušje, jednom je bilo neriješeno, dok Sloboda ima dvije pobjede.

Borac – Velež (15,00 sati, Arena Sport)

Jedan od derbija ovog kola igra se u Banjoj Luci od 15,00 sati, a sastaju se Borac i Velež. Borac je u ovom trenutku treći sa 33 boda, dok Velež zauzima osmo mjesto sa 24 osvojena boda.

Veležu će zbog suspenzija nedostajati Ovčina, Radovac, Zajmović i Hasanović, a trener Rođenih Feđa Dudića očekuje dobru utakmicu.

“Oslabljeni putujemo jer će nam nedostajati četiri igrača. Ipak, nikada nisam kukao, niti ću sada. Momci koji dobiju šansu će sigurno dati maksimum. Očekujem dobru utakmicu, neka pobijedi bolji, neka pobijedi fudbal. Krenut će i neki mlađi igrači, Šikalo će po prvi put biti u ekipi. Borac je dobro ušao u prvenstvo, dvije pobjede kao i mi”, riječi su Dudića.

Kladionice daju veće šanse Borcu u ovoj utakmici. Kladionica Mozzart na dan derbija daje kvotu 1.65 na trijumf Banjalučana. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

S druge strane, trener domaćih Nemanja Miljanović smatra da je Velež kvalitetna momčad i da će njegovim izabranicima biti veoma teško.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica protiv dobrog protivnika, koji sigurno pretenduje da bude u vrhu. Imaju odličan start, pobjedili su Želju 2:0, Široki 4:0. Igrali su dobro prošle sezone, imaju kvalitet. Znamo da im fale četiri igrača, koji su sankcionisani. Bez obzira na to, milsim da su oni i bez tih igrača veoma kvalitetna ekipa. Moramo ponovo odigrati pametnu utakmicu, kao što smo i ove dvije prethodne. Prethodna utakmica protiv Tuzla Sitija nas je dosta izmorila, što zbog terena, što zbog protivnika. Protiv Veleža nam se vraćaju Cvijanović i Brkić, koji nisu mogli da nastupaju u Kupu”, kaže Miljanović.

Inače, prva utakmica ova dva tima u tekućoj sezoni igrana je u Vrapčićima i prekinuta je u 81. minuti kod rezultata 0:2 za Borac. Navijači Veleža su tada ušli na teren, prekinuli duel, a na kraju je susret registrovan rezultatom 0:3 za banjalučku momčad.

Odigrani susreti 21. kola Premijer lige BiH:

Rudar Prijedor – Leotar 1:2

Željezničar – Sarajevo 2:0

U ponedjeljak se sastaju Tuzla City – Široki Brijeg.

(Reprezentacija.ba)