Danas se širom Francuske igraju utakmice 27. kola Ligue 1, a Sanjin Prcić, Anel Ahmedhodžić i Sead Kolašinac konkurišu za nastupe svojih ekipa.

Bordreaux našeg Anela Ahmedhodžića od 15,00 sati na svom terenu dočekuje Troyes. Momčad Bordeauxa je zadnja na tabeli sa 22 boda, dok Troyes zauzima 17. mjesto i ima isti broj bodova.

Anel Ahmedhodžić je od dolaska za Bordeaux odigrao svaki meč, tačnije nastupio je u četiri susreta. Naš stoper će prema najavama iz Francuske i danas igrati od prve minute.

Bordeaux je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.30 na trijumf Bordeauxa. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Bordeauxa u zadnje četiri utakmice nisu slavili, dok Troyes ima niz od pet susreta bez trijumfa. U prvom međusobnom susretu ove sezone Bordeaux je u gostima slavio sa 2:1.

Inače, Bordeauxa uoči susreta ima mnogo problema i ne može računati na Baysea, Brianda, Costila, Lacouxa, Mexera, Mangasa te Kwatenga. Troyesu će nedostajati Suk, Ripart, Azamoum, El Hajjam i Domingues.

Od 15,00 sati igra se još jedna zanimljiva utakmica između Reimsa i Strasbourga.

Naš Sanjin Prcić igra standardno u Strasbourgu ove sezone i danas će najvjerovatnije biti u startnih 11 svoje momčadi.

Strasbourg je trenutno na odličnoj petoj poziciji sa 43 osvojena boda, dok Reims zauzima 13. mjesto i ima 12 bodova manje od današnjeg protivnika.

Kladionice daju ulogu favorita ekipi Strasbourga. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.35 na pobjedu Strasbourga. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Momčad Reimsa je u zadnjem kolu napravila veliko iznenađenje i u gostima pobijedila favorizirani Monaco. Također, Strasbourg je u prilično dobroj formi, četiri susreta u nizu ne zna za poraz i sigurno da nas očekuje zanimljiv duel.

Reimsu će danas nedostajati Berisha, Cajuste, Cassama, Donis, Foket, Ekitike, Gravillon i Toure. S druge strane, trener Strasbourga ne može računati na Doukourea, Majeeda, Thomassona, Kawashimu te La Marchanda.

Posljednji susret 27. kola odigrat će Marseille našeg Seada Kolašinca i Monaco. Duel se igra od 20,45 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Kolašinac od dolaska u Marseille nije mnogo igrao, a trener Sampaoli je nekoliko puta isticao da našem reprezentativcu još treba vremena da se prilagodi novom sistemu.

Sead je u konkurenciji za večerašnji meč, ali prema najavama iz Francuske opet će biti na klupi za rezervne igrače.

Marseille je blagi favorit u večerašnjem derbiju. Kladionica Meridian daje kvotu 2.30 na pobjedu Marseillea. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ekipa Marseillea je uoči ovog duela treća sa 47 bodova i u slučaju pobjede preskočit će Nicu na drugom mjestu. Monaco se nakon 26 odigranih kola nalazi na 10. poziciji sa 38 osvojenih bodova.

Marseille je u prvom međusobnom susretu ove sezone pobijedio na gostovanju Monaco sa 2:0.

Trener Marseillea Jorge Sampaoli nema problema sa izostancima pred večerašnji meč, a Monacu će nedostajati Golovin, Fabregas, Diatta te Badiashille.

Raspored i satnica utakmica 27. kola Ligue 1 za nedjelju, 6. mart:

St. Etienne – Metz (13,00 sati)

Bordreaux – Troyes (15,00 sati)

Reims – Strasbourg (15,00 sati)

Rennes – Angers (15,00 sati)

Nantes – Montpellier (15,00 sati)

Lille – Clermont (17,05 sati)

Marseille – Monaco (20,45 sati)

Odigrani susreti 27. kola:

Lorient – Lyon 1:3

Lens – Brest 0:1

Nice – PSG 1:0

(Reprezentacija.ba)