Danas se igraju dvije utakmice 21. kola Premijer lige BiH, a u fokusu je najveći bh. derbi između Želje i Sarajeva.

Duel na Grbavici se igra od 17,00 sati, dok se od 13,00 sati sastaju Rudar Prijedor i Leotar.

Rudar Prijedor – Leotar (13,00 sati)

Rudar od 13,00 sati u Prijedoru u derbiju začelja dočekuje Leotar. Ekipa Rudara je trenutno deveta sa 16 bodova, dok je Leotar na 11. poziciji sa istim brojem bodova.

Momčad Rudara je u prošlom kolu poražena na domaćem terenu od lidera Zrinjskog rezultatom 0:1, a Leotar je izgubio od Sarajeva 0:2.

Kladionice daju veće šanse Rudar u današnjem susretu. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.75 na pobjedu Rudara. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Leotar je u prvom međusobnom susretu ove sezone slavio protiv Rudara na svom terenu rezultatom 2:1.

Inače, Rudar u tekućoj sezoni kao domaćin ima skor od dvije pobjede, pet remija i tri poraza, dok je Leotar na gostovanjima ostvario dva trijumfa, jedan remi i sedam poraza.

Željezničar – Sarajevo (17,00 sati, Arena Sport)

Željo i Sarajevo od 17,00 sati na Grbavici uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport igraju najveći bh. derbi. Ekipa Želje je u ovom trenutku šesta sa 26 bodova, dok Sarajevo zauzima treće mjesto i ima pet bodova više.

“Mislim da na ovu utakmicu dosta utiče publika, pritisak ovakav ili onakav, e sad ko se bolje snađe u tim uslovima, mislim da će napraviti dobar rezultat. Bitni su srce i glava. Bez obzira koliko vrući izađemo na teren, bez pameti to neće izaći na dobro i mislim da je to ključ svega”, rekao je trener Želje Edis Mulalić uoči derbija.

Željo je prema kladionicama blagi favorit. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.55 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski smatra da u derbijima nema favorita.

“Svjesni smo da nema na derbiju favorita. Znam šta ova utakmica znači našim navijačima i ja mogu obećati da će momci dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno za trijumf, ostaje da vidimo poslije utakmice. Gledao sam par zadnjih derbija. Naš fudbalski cilj je da budemo bolji.”

Inače, Sarajevo je u prvom međusobnom duelu u tekućoj sezoni pobijedilo rezultatom 2:0.

Spomenimo i da Željo već četiri utakmice nije slavio u najvećem bh. derbiju. Sarajevo u posljednja četiri susreta ima dva trijumfa, a dva susreta su okončana bez pobjednika.

Meč Željezničar – Sarajevo sudit će Haris Kaljanac.

(Reprezentacija.ba)