FIFA je donijela odluku da na području Rusije neće biti međunarodnih utakmica, a svoje utakmice baraža reprezentacija Rusije bi trebala igrati na neutralnom terenu, međutim Poljaci i Šveđani ne žele igrati s Rusima.

Poljska i Švedska su se suprostavile odluci da igraju s Rusima na neutralnom terenu jer ne žele nikako igrati s agresorom kako su istakli.

“Odluka FIFA-e je za nas neprihvatljiva. U situaciji rata u Ukrajini, nas ne zanima igra. Naš stav ostaje isti – reprezentacija Poljske neće igrati utakmicu protiv Rusije, bez obzira na ime ruskog tima”, poručio je Cezary Kulesza, predsjednik NS Poljske.

“Švedska ostaje pri svojoj odluci i neće igrati protiv ruske reprezentacije. Jasno je da s ovim nismo zadovoljni, jer se situacija u Ukrajini nije promijenila i očekivali smo oštriji stav od FIFA-e”, istakao je za Fotbollskanalen predsjednik SvFF-a Karl-Erik Nilsson.

Poljska, Švedska i Češka su odbile igrati baraž s Rusijom, dok je predsjednik fudbalskog saveza Francuske kazao kako nema ništa protiv odluke da se Rusima zabrani igranje u borbi za Mundijal.

Po trenutnoj odluci FIFA-e, Švedska i Poljska ako odbiju igrati na neutralnom terenu s Rusima, izgubit će mjesto na  Svjetskom prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)