Danas je na rasporedu 26. kolo francuskog prvenstva, a svoje utakmice igraju bh. reprezentativci Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić.

Clermont – Bordeaux (15:00 sati, Arena Sport)

Bordeaux našeg Anela Ahmedhodžića nastavlja tešku borbu za opstanak u društvu najboljih, a današnji meč im je veoma važan jer igraju protiv ekipe koja je nekoliko mjesta iznad njih. Bordo je posljednji sa 21 bodom dok je Clermont pet mjesta iznad sa šest bodova više.

Kada je u pitanju forma ekipa, Clermont na posljednjih pet utakmica ima tri pobjede i dva poraza, dok je Bordo na učinku od tri poraza, jednom pobjedom i jednim remijem. Današnji domaćini su na krilima sjajne pobjede nad Marseilleom 2:0, dok je Bordo uspio ostati neporažen sa Monacom odigravši 1:1.

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić najavljen je od prve minute u odbrani Bordoa. On je na svim dosadašnjim susretima bio najbolje ocijenjeni defanzivac svog tima i čini se da je za sada izborio svoje mjesto.

Blaga prednost je ipak na strani domaćina. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.95 na pobjedu Clermonta. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Prvi meč ove sezone Clermont je kao gost slavio sa 2:0.

Utakmica počinje u 15:00 sati, a direktan TV prijenos možete gledati na Areni Sport.

Troyes – Marseille (17:05 sati, Arena Sport)

Marseille nastavlja borbu za Ligu Šampiona i želi iskoristiti jučerašnji remi Strasbourga i Nice. Momčad sa juga Francuske bi s eventualnom pobjedom prešla na drugo mjesto, a čini se da imaju idealnu priliku za to jer gostuju jednoj od lošijih ekipa ove sezone.

Troyes je 17. na tabeli, ali sa istim brojem bodova kao i tri ekipe koje su ispod njih. Na posljednjih pet utakmica imaju jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. Marseille je u prošlom kolu neočekivano poražen od pomenutog Clermonta i danas imaju veliki imperativ da ostvare pobjedu.

Za tu pobjedu im se daju solidne šanse. Kladionica Meridian na dan meča daje kvotu 1.80 na trijumf Marseillea. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Prema nekim najavama, Sead Kolašinac će i ovaj meč početi na klupi jer se prema riječima trenera Sampaolija još uvijek nije adaptirao na francuski fudbal.

Posljednji meč ova dva rivala Marseille je riješio u svoju korist sa 1:0.

Današnji susret počinje u 17:05 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)