U Njemačkoj se igraju susreti 24. kola Bundeslige, a Freiburg našeg Ermedina Demirovića na svom terenu dočekuje berlinsku Herthu uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub.

Freiburg je trenutno šesti sa 37 bodova i zaostaje samo tri boda za četvrtom pozicijom koja vodi u grupnu fazu Lige Šampiona. Ekipa Herthe nije baš u dobroj poziciji, s obzirom da zauzima tek 15. mjesto sa samo 23 boda.

Naš Ermedin Demirović je ove sezone odigrao 24 meča za Freiburg, zabio dva gola i tri puta asistirao. Demirović je u zadnje dvije utakmice dobijao šansu sa klupe, pa će najvjerovatnije i današnji duel početi kao rezerva.

Freiburg je veliki favorit u ovom duelu. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 1.55 na pobjedu Freiburga. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni susret u aktuelnoj sezoni odigran je u Berlinu, a Freiburg je slavio sa 1:2.

Hertha već sedam vezanih susreta u svim takmičenjima ne zna za trijumf, dok Freiburg ima tri pobjede u posljednjih pet susreta.

Domaći trener nema većih problema oko sastavljanja momčadi i nedostajat će mu samo Keitel. Hertha u Freiburg stiže bez Boatenga, Dardaija, Christensena, Jarsteina, Korbera, Kempfa, Nsone te Schwolowa.

Raspored i satnica susreta 24. kola Bundeslige:

Subota, 26. februar:

Bayern Leverkusen – Arminia Bielefeld (15,30 sati)

Borussia M'Gladbach – Wolfsburg (15,30 sati)

Furth – Koln (15,30 sati)

Freiburg – Hertha (15,30 sati)

Union Berlin – Mainz (15,30 sati)

Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen (18,30 sati)

Nedjelja, 27. februar:

Bochum – Leipzig (15,30 sati)

Augsburg – Borussia Dortmund (17,30 sati)

Odigrani susret:

Hoffenheim – Stuttgart 2:1

Danas će se igrati i utakmice 2. Bundeslige, a Karlsruher, čiji je pomoćni trener naš Zlatan Bajramović, na svom terenu od 13,30 sati dočekuje Schalke.

Karlsruher je u zadnja dva meča osvojio šest bodova i zabio šest golova te sa mnogo samopouzdanja očekuje današnji dvoboj.

Ekipa Karlsruhera je trenutno deveta sa 32 boda, dok je Schalke peti sa osam bodova više.

Gosti iz Gelzenkirhena su favoriti u današnjem dvoboju. Kladionica Meridian na dan susreta daje kvotu 2.15 na pobjedu Schalkea. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

U prvom duelu ove sezone Karlsruher je napravio malo iznenađenje i slavio kao gost sa 2:1.

Fudbaleri Karlsruhera su ostvarili pet pobjeda u tekućoj sezoni na svom terenu, odigrali četiri duela bez pobjednika, a tri puta su poraženi. S druge strane, Schalke kao gost ima skor od pet trijumfa, dva remija i četiri poraza.

Od 13,30 sati St. Pauli našeg Nikole Vasilja gostovat će posljednjeplasiranom Ingolstadtu.

St. Pauli je dugo vremena bio lider, ali u posljednje vrijeme igra nešto slabije i trenutno je na četvrtom mjestu sa 41 bodom. Ipak, Vasilj i saigrači imaju samo bod manje od prvog Werdera.

Nikola je ove sezone standardan, branio je na svakoj utakmici i danas je najavljen u startnih 11 svoje momčadi.

Kladionice vjeruju da će St. Pauli danas osvojiti tri boda. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.00 na trijumf St. Paulija. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

St. Pauliju u prilog ide i podatak da je Ingolstadt drugi najslabiji domaćin lige. Ingolstadt je ove sezone osvojio samo sedam bodova na svom terenu. Igrači ovog kluba imaju samo jednu pobjedu, četiri remija i čak šest poraza.

Momčad St. Paulija pobijedila je četiri puta ove sezone u gostima, tri puta remizirala te izgubila pet susreta.

Haris Duljević sa Hansom od 13,30 sati igra na domaćem terenu protiv Nurnberga.

Duljević je odigrao 13 mečeva ove sezone, dva puta asistirao a u osam od devet zadnjih duela je bio u startnoj postavi. Haris će prema najavama iz Njemačke i danas nastupiti od prve minute.

Njegov tim je u ovom trenutku na 15. poziciji sa 25 bodova, dok Nurnberg zauzima sedmo mjesto sa 11 bodova više.

Ekipa Hanse je blagi favorit prema kladionicma. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.30 na trijumf tima iz Roštoka. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Nurnberg je u prvom međusobnom meču u tekućoj sezoni slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Hansa će danas imati i dodatni motiv jer više od 19 godina nije slavila nad Nurnbergom. Fubaleri Hanse su posljednji put pobijedili Nurnberg još 1. februara 2003. godine kada je bilo 1:0.

Od tada je odigrano osam susreta i Hansa nikada nije dobila. Nurnberg ima pet pobjeda, a tri susreta su okončana bez pobjednika.

Raspored i satnica susreta 24. kola 2. Bundeslige:

Subota, 26. februar:

Ingolstadt – St. Pauli (13,30 sati)

Hansa Rostock – Nurnberg (13,30 sati)

Karlruher – Schalke (13,30 sati)

Dynamo Dresden – Darmstadt (20,30 sati)

Nedjelja, 27. februar:

Heidenheim – Sandhausen (13,30 sati)

HSV – Werder Bremen (13,30 sati)

Regensburg – Fortuna Dusseldorf (13,30 sati)

Odigrani susreti:

Hannover – Kiel 2:0

Paderborn – Aue 3:3

(Reprezentacija.ba)