Danas su na programu dva susreta 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Leotara u Trebinju dočekuje Sarajevo, dok će na stadionu Tušanj u Tuzlu gradski derbi igrati Sloboda i Tuzla City.

Leotar -Sarajevo (13,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Leotara od 13,00 sati na svom terenu odmjerit će snage sa Sarajevom. Leotar je trenutno pretposljednji sa 16 bodova, dok Sarajevo zauzima četvrto mjesto sa 28 bodova.

Sarajevo je bilo aktivno u zimskom prelaznom roku i dovelo je pet pojačanja. U klub su se vratili Asmir Suljić, Nihad Mujakić i Hamza Čataković, dok su novi igrači i Daniel Avramovski te Adnan Šećerović.

Također, i Leotar se pojačao uoči nastavka sezone, a svakako da su najzvučniji dolasci Miljana Govedarice i Nikole Dujakovića.

Gosti iz Sarajeva imaju ulog favorita u današnjoj utakmici. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.10 na trijumf Sarajeva. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

U prvom međusobnom duelu ove sezone Leotar je napravio veliko iznenađenje i slavio na stadionu “Asim Ferhatović Hase” rezultatom 1:0.

Leotar ove sezone igra prilično loše na svom terenu i ima skor od dvije pobjede, tri remija i četiri poraza. S druge strane, Sarajevo je kao gost ostvarilo četiri pobjede, dva remija, a tri puta je izgubilo.

Sloboda – Tuzla City (13,00 sati, Arena Sport)

I drugi današnji duel igra se od 13,00 sati, a na stadionu “Tušanj” u Tuzli sastat će se gradski rivali Sloboda i Tuzla City.

Momčad Slobode je sedmoplasirana sa 24 boda, dok je Tuzla na odličnom drugom mjestu sa 36 osvojenih bodova.

Tuzla je uoči nastavka sezone angažovala jedno od najzvučnijih pojačanja u historiji PL BiH. Klub je pojačao Emilio Nsue, čovjek koji u svojoj karijeri ima više od 100 nastupa u španskoj La Ligi i engleskom Premiershipu.

S druge strane, Slobodu je u napadu pojačao Nedim Hadžić od kojeg se očekuje da poboljša napadački učinak tuzlanskog kluba u nastavku sezone.

Momčad Tuzle je blagi favorit u gradskom derbiju. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.50 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Tuzla slavila u zadnja četiri međusobna duela te da je Sloboda u ta četiri susreta postigla samo jedan gol.

Inače, Sloboda u tekućoj sezoni ima na domaćem terenu skor od tri pobjede, čak pet remija i jednog poraza, dok je Tuzla na gostovanjima ostvarila četiri pobjede, tri puta remizirala i dva puta izgubila.

Odigrani susreti u petak:

Široki Brijeg – Borac 0:3

Velež – Željezničar 2:0

U nedjelju se sastaju:

Radnik Bijeljina – Posušje

Rudar Prijedor – Zrinjski

(Reprezentacija.ba)